Orgonite energie en oplaadschaal
Golden Healer Lotus orgonite hanger
oorhangers citrien

Wat is Orgonite – Artisan Gifts, de orgonite specialist

Orgonite staat voor positieve levensenergie. Orgonite beschermt tegen de schadelijke invloeden van negatieve energie zoals straling. De werking van orgonite is decennia geleden ontdekt en wordt nog steeds door veel artisanale ambachtslieden gemaakt. Niet te verwarren met orgonite dat uit China komt 😉

Dankzij een wetenschappelijk onderzoek van dr Wilhelm Reich ervaren wij de voordelen van orgonite energie en orgone energie. Reich noemde deze prachtige kosmische energie Orgon. Later ook wel bekend als ‘Chi’ of ‘Prana’ of levensenergie. Orgonite wordt dus ook wel orgone genoemd. In feite staat het voor hetzelfde, negatieve energie omzetten in positieve levensenergie. Orgonite verrijkt de kwaliteit van je leven!

De werking van orgonite

De werking van de edelstenen wordt versterkt in een orgonite door het Piëzo effect. Het Piëzo effect zorgt voor een druk op de gebruikte kristallen. Door deze druk ontstaat er een elektrische spanning in de orgonites. Deze continue aanwezige spanning vermindert negatieve energie en zorgt voor een positieve energie. Je kunt deze energie ervaren door bijvoorbeeld je hand boven de top van een orgonite product te houden. Voel je de orgonite energieën niet (meteen), wees gerust. De een merkt het sneller dan de ander.

In deze video is de werking van orgonite helder uitgelegd.

Verder zorgt deze continue aanwezige spanning in een edelsteen, zoals een bergkristal, voor het stabiliseren en harmoniseren van je leefomgeving of praktijk. Dit is ook de feedback die wij regelmatig horen, een fijne, zachte verandering van sfeer en energie. Orgonite van Artisan Gifts is goed in te zetten bij reiki, healing en meditatie. En onze orgonite is optimaal in te zetten in een door straling vervuilde omgeving.

De voordelen van orgonite op een rij:

 • Het werkt continu.
 • Het helpt de negatieve etherische energie te transformeren in positieve energie.
 • Het zuivert de atmosfeer, ontgift het water, eindigt droogte.
 • Het reinigt en brengt je aura en chakra’s van mensen in balans.
 • Het is effectief tegen electrosmog en negatieve aardstralen.
 • Helpt tegen slapeloosheid en chronische nachtmerries.
 • Het vermindert de schadelijke effecten van EMF en andere straling 
 • Geeft bewustwording aan je zintuigen, helpt hen te ontwaken en te ontwikkelen.
 • Het beperkt / neutraliseert WIFI straling.
 • Het helpt planten beter groeien, versterkt de afweer tegen ongedierte en zorgt dat planten minder water nodig hebben.
 • Het harmoniseert de Chi, Prana (levensenergie) in je en om je heen

De missie van Artisan Gifts is Gaia, Moeder Aarde, te helpen de effecten van straling te verminderen en te ondersteunen in het verspreiden van positieve levensenergie.

Vortex Elite Shungite
Vortex Zon Labradoriet

Authentieke orgonite

Al onze orgonite creaties zijn origineel en door ons zelf ontworpen en gemaakt, onder onze eigen merknaam. Hierdoor zijn onze orgonite creaties beschermd tegen namaken. Wij hebben deze keuze bewust gemaakt omdat onze werkwijze uniek is. Bij Artisan Gifts doen we niet aan massa productie. Elke creatie wordt met liefde, passie en zorg gemaakt. We nemen daar de tijd voor die het verdient. We krijgen vaak de terugkoppeling dat dit voelbaar is. Een prachtige feedback! Omdat we alles zelf ontwerpen en maken, heb je een unieke en originele orgonite creatie waar steeds maar een kleine oplage van is. De door jou gekozen orgonite creatie is dus net zo uniek als jij bent.

De opbouw van orgonite

De basis van goedwerkende orgonites is altijd (ecologisch) kunsthars, voldoende metalen en een enkele kristal of edelstenen. Met deze combinatie heb je (indien gemaakt met de juiste intentie en energie) prima functionerende orgonites. Artisan Gifts werkt met echt goud, puur zilver en puur koper. Deze (edel) metalen zijn de allerbeste energiegeleider in orgonite. Vermijd orgonite producten met aluminium. Dat doe je waarschijnlijk in het dagelijkse leven ook, dus vermijd dergelijke orgonite producten ook. Vermijd ook de zgn orgonite producten van het welbekende Chinese platform en zgn spirituele winkels. Veelal mooie kunstwerkjes om te zien maar weinig tot geen orgonite werking.

De ontwerpers en makers van Artisan Gifts zijn gespecialiseerd in het maken van goed werkende orgonite producten. Een van onze specialiteiten zijn de elite shungite orgonite producten. In de vorm van verschillende krachtige edelstenen sieraden en anti straling schijfjes. In veel gevallen ook gecombineerd met tensor technologie. Daarnaast erkennen we de kracht van kleurentherapie en zul je daarom ook veel kleurrijke orgonite producten in ons assortiment tegen komen.

Bij Artisan Gifts kiezen we bewust voor een ecologische kristalhars in de orgonite producten. Dit is beter voor Moeder aarde en derhalve ook voor de drager. Carol Croft, samen met haar echtgenoot wijlen Don Croft, heeft haar persoonlijke goedkeuring gegeven aan deze werkwijze met ecologisch kristalhars voor onze orgonite producten. Voorheen werd orgonite veel gemaakt met polyesterhars. Dit geeft iets meer krimp in orgonite maar is meer belastend voor het milieu en voor de drager. Met de techniek, die toegepast wordt door Artisan Gifts ervaar je een excellente orgonite werking en daarmee bestrijd je de negatieve energie. Wij maken verschillende orgonite artikelen zoals orgonite sieraden, orgonite piramides, orgonite energie- en oplaadschijven en orgonite anti straling schijven. Daarnaast werken onze ontwerpers graag met heilige geometrie symbolen.

Opladen en ontladen:

Orgone en orgonite producten hebben een continue werking van opladen en ontladen. Daar hoeft geen extra actie op ondernomen te worden. Soms kan het echter wel handig zijn om extra te ontladen. Vooral als het product lange tijd in een negatieve omgeving is geweest of blootgesteld aan veel straling.

In dat geval kun je het beste de ontlading in gang zetten door het in de aarde te plaatsen. Dit mag met rechtstreeks contact met de aarde maar (om eventueel vies worden te vermijden) in een katoenen zakje of doekje.

Opladen is niet nodig maar wil je je orgonite product extra energie meegeven, dan is het een aanrader om een nachtje in maanenergie te laten opladen.

Aquarius Vortex Zon hanger
Celestial Maansteen Zonnesteen
Aquamarijn 925 Sterling zilver ketting

Verzorging van je orgonite sieraden

De orgonite sieraden kun je onderhouden d.m.v. zachtjes poetsen met een katoenen doekje. Kleine vlekjes eventueel verwijderen met een beetje water en zeep. Orgonite energie is een continue proces van negatieve energie opnemen en positieve energie afgeven. Eigenlijk hoef je daar niets speciaals voor te doen. Maar soms kan een omgeving zo negatief geladen zijn, dan is een extra ontlading en oplading gewenst. Energetisch ontladen doe je door de opgenomen energie af te laten vloeien in bijvoorbeeld aarde (in je tuin). Energetisch opladen doe je door je edelsteen sieraad bijvoorbeeld in maanlicht te plaatsen.

Voorkom bij het omdoen, of inzetten, van je sieraad dat het op een harde (onder)grond kan vallen.

Orgonite sieraden zijn gevoelig voor chemische stoffen. Draag je sieraad ruim een half uur nadat je hebt gedoucht, ingesmeerd en/of parfum hebt opgespoten. Zo vermijd je dat deze stoffen je sieraad aantasten.

Dit geldt ook voor haarsprays en schoonmaakmiddelen. Het advies is bij schoonmaken sowieso geen sieraden te dragen die mogelijk in contact kunnen komen met het schoonmaakmiddel.

Draag je orgonite sieraden niet bij intensieve bewegingen zoals sporten. Ook niet bij douchen, slapen, tuinieren, zwemmen in zwembad of natuurwater en zonnebaden.

Houdt de zuurgraad van je huid in de gaten. Vooral bij orgonite sieraden waar een tensor ring in zit (koper), of een koperlaag bevat, kan het metaal, en je huid, groen uitslaan als de zuurgraad te hoog is. Is de zuurgraad van je huid te hoog dan kun je het sieraad het beste op kleding dragen en niet op je huid. Artisan Gifts is niet verantwoordelijk voor herstel van deze sieraden, aangezien wij geen invloed hebben op de zuurgraad van iemands huid.

Vind je favoriete orgonite product bij Artisan Gifts.