wat is orgonite

De geschiedenis en wetenschap van orgonite

Orgonite

Orgonite is een fascinerend materiaal dat de concepten van Orgone, levensenergie, Chi, Ki en Prana omarmt. Het bestaat uit een combinatie van giethars, edelstenen en metalen. Bij Artisan Gifts gebruiken we voornamelijk de edelmetalen goud en zilver. Orgonite wordt vaak vervaardigd in diverse vormen, waaronder piramides, schijven, hangers en oorhangers, die verschillende energieën aantrekken en verspreiden.

Geschiedenis van Orgonite

De geschiedenis van Orgonite is nauw verbonden met de theorieën van Wilhelm Reich, een psychiater en natuurkundige. Reich introduceerde het concept van Orgone, een hypothetische universele levenskracht, die later de basis vormde voor Orgonite. Don en Carol Croft, bekende orgonite makers, hebben bijgedragen aan de verspreiding van Orgonite en de door ontwikkeling ervan. Artisan Gifts heeft de persoonlijke goedkeuring van Carol Croft ontvangen voor onze werkwijze.

Eigenschappen en toepassingen van Orgonite

Orgonite wordt gewaardeerd om zijn vermogen om negatieve energie om te zetten in positieve energie. Het helpt bij energetische balans, genezing en bescherming tegen elektromagnetische straling. De orgonite werking ontstaat door het Piëzo effect. Lees alles over wat orgonite is en doet in dit artikel.

Wetenschappelijk perspectief op Orgonite

Orgonite put zijn oorsprong uit de complexe wereld van Orgone, een begrip dat voor het eerst werd geïntroduceerd door de baanbrekende wetenschapper Wilhelm Reich. Dit concept draait om de veronderstelde aanwezigheid van een hypothetische universele levenskracht, een krachtige energiebron die de basis vormt voor de gezondheid en vitaliteit van zowel lichaam als geest. Orgone, ook bekend als Orgon, wordt beschouwd als de energie van de levenskracht die alles doordringt.

Dr Wilhem Reich

Dr Wilhelm Reich, een belangrijke figuur in de psychoanalyse en natuurkunde, was een van de eersten die zich intensief bezighield met de studie van deze esoterische energie. Zijn onderzoek leidde tot de ontwikkeling van de Orgone Accumulator, een apparaat dat beweerde de gezondheid en vitaliteit te versterken door de accumulatie van Orgone-energie. Reich’s werk heeft een blijvende impact gehad op het begrip van esoterische energie en zijn relatie tot zowel fysieke als psychische gezondheid. Helaas werd deze ontdekking verguisd door de reguliere medische industrie omdat de materialen waarmee Reich werkte geen financiële voordelen opleverde voor deze industrie. Ook zijn successen werden ontkend en gebagatelliseerd. Gelukkig is zijn techniek bewaard gebleven en door ontwikkeld door onder meer Don en Carol Croft.

Orgone accumulatoren

In latere jaren zijn Orgone-accumulatoren, samen met Orgonite, populair geworden bij mensen die geïnteresseerd zijn in alternatieve geneeswijzen en energetische therapie. Deze apparaten worden verondersteld de gezondheid en vitaliteit te bevorderen door de concentratie en geleiding van Orgone-energie. Hoewel de wetenschappelijke basis voor Orgone en Orgonite onderwerp blijft van debat, is de aantrekkingskracht van deze esoterische energie en de invloed ervan op de gezondheid en het welzijn van individuen onbetwistbaar.

Esoterische energie

Bovendien is Orgonite een hedendaagse interpretatie van deze esoterische principes, waarbij giethars, edelstenen en metalen worden gecombineerd om levensenergie te kanaliseren en negatieve krachten te neutraliseren. Het gebruik van Orgonite in diverse vormen, van piramides tot hangers, illustreert de voortdurende zoektocht naar balans, welzijn en spirituele groei door middel van deze fascinerende esoterische energie.

Otto Heinrick Warburg

Otto Heinrich Warburg, een andere opmerkelijke figuur in de geschiedenis, onderzocht de rol van de ademhaling bij de energieproductie in cellen, wat verder de aandacht vestigt op het belang van energetische processen in de biologie. Dit illustreert de diepgaande verbinding tussen levenskracht en gezondheid, een thema dat Orgonite aanraakt in zijn streven naar positieve energiebalans.

Het Piëzo-elektrisch effect in orgonite

Het Piëzo-elektrisch effect ontstaat doordat edelstenen en metalen onder druk een elektrische spanning geven. Deze druk ontstaat door edelstenen, kristallen en metalen in giethars te verwerken. Deze hars krimpt tijdens het uitharden waardoor de druk ontstaat. De (edel) metalen zijn de geleiders van deze elektrische spanning. Deze spanning zorgt er voor dat negatieve energie (DOR) om gezet wordt naar positieve energie (POR). Dit is een continue proces en daarom helend voor de mensen en de natuur. Om de stroom van positieve energie te vergroten is het gewenst ook edelmetalen toe te passen in een orgonite.

Materialen gebruikt in Orgonite

De kernmaterialen van Orgonite zijn giethars, edelstenen en metalen. Deze combinatie wordt zorgvuldig gekozen vanwege hun vermogen om levensenergie te kanaliseren en transformeren. Artisan Gifts maakt gebruik van ecologisch hars (beter voor ons en Gaia, Moeder Aarde) en de edelmetalen goud en zilver. Daarnaast gebruiken wij koper, messing en geatomiseerd metaalpoeder. Deze poeder verwerken wij voornamelijk in de elite shungite producten vanwege de donkere kleur. Alle metalen worden door ons heel fijn gemaakt zodat er een optimale energie uitwisseling ontstaat in de orgonite. 

Vormen van Orgonite

Orgonite wordt in verschillende vormen aangeboden. De meest populaire vormen zijn hangers met edelsteen, hangers met elite shungite en piramides. De hangers zijn geliefd vanwege het vermogen je persoonlijke energieveld te beschermen en te voorzien van positieve en helende energie. Draag de hanger overdag en plaats het ’s avonds naast je bed of naast je kussen. Piramides hebben het vermogen in een ruimte de energie te transformeren. Je kunt deze plaatsen in de woonkamer, slaapkamer of werkruimte. Piramides worden vaak ook geplaatst in praktijk ruimtes. Dit geldt ook voor de oplaadschalen. Een andere vorm welke steeds populairder wordt.

Orgonite Kopen

Wie geïnteresseerd is in Orgonite, en de mooie werking er van, kan dit kopen bij gespecialiseerde makers zoals Artisan Gifts. Wij zijn heel dankbaar één van de grootste leveranciers in Europa te mogen zijn. Onze eigen ontwerpen (onder eigen merk) zijn geliefd vanwege de werkzame energie, eigentijdse uitvoeringen en het feit dat wij de enige makers zijn die voornamelijk kiezen voor het gebruik van edelmetalen. Ook zijn wij gespecialiseerd in luxere orgonite sieraden zoals orgonite kettingen en oorbellen. Lees vooral ook de reviews over onze producten.

Kies altijd voor ambachtelijk gemaakte orgonite en vermijd massa productie. Wil je een orgonite vanwege de werking kopen, kies dan altijd voor handgemaakt en het liefst gemaakt met edelmetalen.

Hoe Orgonite te kopen

Het kopen van Orgonite stem je af op je behoeften. Je zult bij het bekijken van orgonite merken welke orgonite creatie met je resoneert. Dit kan ook heel goed online, je voelt vanzelf de aantrekkingskracht. Gedetailleerde product beschrijvingen kunnen je helpen een keuze te maken. Omdat Orgonite een effect heeft op je energieveld, voel je vaak al snel welke bij je past. Laat je intuïtie dus meespreken zodat je de juiste creatie vindt. 

Zelf Orgonite maken

Wie creatief is, kan ervoor kiezen om zelf Orgonite te maken. Dit proces omvat het selecteren en aanschaffen van de juiste materialen en het volgen van gedetailleerde instructies. Onderschat dit proces niet. Het is belangrijk ervaring op te doen zodat je in staat bent een goedwerkende creatie te maken. 

Conclusie:

Orgonite is een veelzijdig materiaal dat levensenergie kanaliseert en transformeert. Het biedt tal van toepassingen, van energetische balans tot bescherming tegen elektromagnetische straling. Zowel zelfgemaakt als gekocht, Orgonite blijft een boeiend hulpmiddel voor diegenen die streven naar spirituele en energetische groei.

Vanuit wetenschappelijke perspectief  blijven Orgone en orgonite een intrigerend onderwerp binnen de esoterische wereld, met een blijvende invloed op de zoektocht naar gezondheid, vitaliteit en spirituele groei.