Maria Magdalena

Maria Magdalena

Wie was Maria Magdalena

Het verhaal gaat dat Maria Magdalena een rijke vrouw was en Jezus, en zijn discipelen, onderhield. Dit lijkt aannemelijk gezien de steun die zij hen bood. Ook gaat er een verhaal dat Maria Magdalena een vrouw van lichte zeden zou zijn geweest.

Dit laatste is opmerkelijk en roept vraagtekens op. Waar komt dit verhaal vandaan en is het waar?
Allereerst is het goed om te weten dat er in de kring van Jezus meerdere Maria’s waren. Zoals zijn moeder, de zus van Lazarus, de vrouw die zijn voeten insmeert met zalf en een Samaritaanse vrouw die Jezus ontmoet bij een bron. Allemaal vrouwen met de naam Maria.

De evangeliën waarin de Maria’s werden beschreven zijn vele jaren na Jezus zijn dood opgetekend. Deze verslagen berustten op herinneringen en niet op exacte feiten. Het enige dat duidelijk is geworden is dat Maria Magdalena een toegewijde volgeling van Jezus was en hem heeft bijstaan tot aan zijn kruisiging.

Het verhaal dat Maria Magdalena een vrouw van lichte zeden zou zijn geweest vindt zijn oorsprong in de manier waarop Jezus omging met de vrouwen die hem volgden. Jezus behandelde hen als gelijken en als zodanig gedroegen zij zich ook. Dit was ongehoord in een tijd waarin vrouwen onderdanig hoorden te zijn. Met dit gegeven, en de informatie dat vanuit meerdere Maria’s het onjuiste beeld van Maria Magdalena is gecreëerd, is het helder dat Maria Magdalena een krachtige vrouw was. Een vrouw die haar gevoel volgde en toegewijd was aan Jezus.

Maria Magdalena
Maria Magdalena

In de 19e eeuw werd in Cairo een evangelie ontdekt waaruit men kon opmaken dat Maria Magdalena zelfs één van de eerste vrouwelijke apostelen van Jezus was. Steeds duidelijker wordt dus dat vrouwen, en Maria Magdalena in het bijzonder, een grote rol hebben gespeeld in de Bijbelse geschiedenis. Een rol die geheim werd gehouden. Immers, de vrouw heeft eeuwenlang een ondergeschikte rol gehad in het dagelijkse leven en in religies (en helaas nog steeds in veel landen). Door de seksualiteit van haar, en andere vrouwen, te benadrukken maakte men vrouwen ondergeschikt. De vrouwelijke seksualiteit zou de wortel van het kwaad zijn. Door deze zienswijze hielden mannen helaas de macht in kerken en in het dagelijkse leven.

De energie van Maria Magdalena in deze tijd

Maria Magdalena was een krachtige en wijze vrouw. Zij liet zich niet onderdrukken en verspreidde kennis en inzicht.
Maria Magdalena was een vrouw die zichtbaar was.
In onze tijd staan steeds meer vrouwen op die de belangrijke taak hebben onze aarde, en haar bewoners, te voorzien van een nieuw bewustzijn.
Vrouwen die, net als Maria Magdalena zich niet laten onderdrukken. Vrouwen die opstaan voor hun naasten en vrienden. Met compassie, liefde en vooral hartstochtelijke inzet. Vrouwen die strijden voor een liefdevolle toekomst, voor leven vanuit het hart.
Uiteraard is dit niet altijd gemakkelijk. Het is belangrijk in dit proces eerlijk en oprecht te zijn, vooral naar jezelf. Het gaat niet om grootse daden, maar hoe jij op je eigen unieke wijze de Maria Magdalena in jou eert. Met alles wat je doet en zegt, liefdevol te zijn en compassie te hebben. Tegelijkertijd er op vertrouwen dat de kracht, welke in je zit, je ondersteunt hierbij.

Maria Magdalena
Maria Magdalena
Maria Magdalena

Energetische ondersteuning voor de Maria Magdalena’s in deze tijd

Bovengenoemde processen kunnen pittig en enerverend zijn. Op de Maria Magdalena’s komt in deze tijd komt veel af. Energetische ondersteuning kan daarbij heilzaam werken. Energetische ondersteuning in de vorm van orgonite energie welke je in het gouden licht zet en je energieveld optimaal ondersteunt.

De ontwerpers van Orgonite Artisan hebben een aantal bijzondere orgonite Maria Magdalena hangers gemaakt. De hoofdrol in deze hangers is voor het bijzondere Maria Magdalena kristal (hematietkwarts). Naast deze liefdevolle edelsteen is er ook roze Andes opaal in verwerkt. Deze is verbonden met de roze straal welke weer een connectie heeft met Moeder Maria. 
Bij elke uitvoering lees je meer over deze helende kristallen.
.

Bekijk hier de video’s van de oranje en paarse orgonite Maria Magdalena sieraden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.artisan-gifts.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 317 reviews.