Heilige geometrie

Lemuria Heilige geometrie
“Heilige geometrie onthult de verborgen patronen van het universum, waar vorm en betekenis samensmelten tot een tijdloze symfonie van creatie en harmonie.” Artisan-Gifts®

Heilige geometrie en de bijzondere Symbolen

 

Wat is Heilige Geometrie?

 
Heilige Geometrie is een eeuwenoud concept dat de fundamentele geometrische vormen en verhoudingen in het universum onderzoekt. Het gelooft dat deze geometrische patronen een diepgaande spirituele betekenis hebben en overal in de natuur voorkomen. Deze universele principes zijn door de geschiedenis heen gebruikt in kunst, architectuur en religie om een diepere verbinding met het goddelijke te creëren.

Heilige geometrie is de basis van alles wat is. Alles in de natuur en de mens is gebaseerd op deze geometrie. Cirkels, vierkanten, driehoeken, spiralen vormen de basis voor alle geometrie. In heilige geometrie vind je ook rechte lijnen (mannelijke energie) en gebogen lijnen (vrouwelijke energie).

In ons dagelijkse leven realiseer je het je niet altijd, maar heilige geometrie is volop aanwezig om ons heen. Kijk maar eens naar de structuur van ijskristallen, het hart van een zonnebloem, of de mandala die je inkleurt. Zelfs onze lichaamscellen hebben geometrische vormen. Veel van deze vormen zie je terug in diverse culturen en het dateert zelfs van ver voor onze jaartelling.

Bekijk hier al onze orgonite sieraden waarin een heilig geometrie symbool is verwerkt. Symbolen welke zijn verwerkt in orgonite, hebben een sterkere werking.
 

De meest voorkomende Heilige Geometrie Symbolen

 
In de wereld van Heilige Geometrie zijn er verschillende symbolen die vaak voorkomen en elk hun eigen unieke betekenis en toepassing hebben. Laten we eens kijken naar enkele van de meest prominente symbolen:
 

Flower of Life orgonite hanger

 

Flower of Life

 
De “Flower of Life” is een van de meest bekende Heilige Geometrie symbolen. Het bestaat uit meerdere overlappende cirkels die een perfecte bloemvorm creëren. Het wordt vaak geassocieerd met de schepping van het universum en wordt gezien als het fundament van alle geometrische vormen.

De Flower of life (Levensbloem) is ontstaan uit de Seed of life. Flower of life is het tweede symbool binnen de heilige geometrie.

Het vertegenwoordigt de energie van het eenheidsbewustzijn, de volgende staat van bewustzijn waarheen de mensheid zich nu in een hoog tempo naar ontwikkelt. Dat is het doel; complete eenheid. De geometrische vorm bestaat uit meerdere gelijkmatig verdeelde, overlappende cirkels, gerangschikt in een bloem patroon met zesvoudige symmetrie zoals een zeshoek.

Aura Healer Tree of Life

Tree of Life

 
De “Tree of Life” is een ander krachtig symbool dat in verschillende culturen en religies wordt gebruikt. Het vertegenwoordigt de verbinding tussen alle levende wezens en symboliseert groei, evolutie en spirituele verlichting.

De Tree of Life is een bekend symbool in de historie van de mensheid. Het is het derde spirituele symbool binnen de heilige geometrie. In allerlei culturen komt ze naar voren. De Tree of Life staat symbool voor het leven zelf. Het staat voor levenskracht, wijsheid, bescherming, verlossing en schoonheid. Met de wortels in de aarde heeft het contact met Moeder Aarde, met zijn takken reikt het naar het universum.

De Tree of Life staat voor verbinding, met jezelf en met de mensen om je heen.

Alle facetten van het leven zijn vertegenwoordigt in de Tree of life, van geboorte tot leven in volle kracht. De Tree of Life geeft ook de Breath of Life. Breath of live is een synoniem voor Prana, levenskracht. Net als in de natuur de bomen ook zorgen voor onze levenskracht (zuurstof).

Lotus of Life

 
De “Lotus of Life” is geïnspireerd op de prachtige lotusbloem en vertegenwoordigt zuiverheid en verlichting. Het staat symbool voor de groei van de ziel naar spirituele volwassenheid.

Over de Lotus of Life is minder bekend dan de Flower of Life, maar ze is  minstens zo belangrijk als symbool. Persoonlijk vinden wij de Lotus of life krachtiger dan de Flower of Life. De Lotus of Life kenmerkt zich namelijk door oneindige energie. Bekijk je de Lotus of Life vanuit een ander hoek dan kijk je naar een 3D Torus energieveld.

De 12 cirkels van de Lotus of Life omringen in het midden een cirkel.

In deze tijd van ontwaken herinnert de energie van de Lotus of Life ons cellulair geheugen aan een andere tijdmatrix.

De kosmische hartslag verbindt ons met de goddelijke liefde van waaruit alles in de universele schepping is ontstaan.

Metatron

 
“Metatron’s Kubus” is een complex symbool dat wordt geassocieerd met aartsengel Metatron. Het bevat alle vijf Platonische lichamen en wordt gezien als een krachtig hulpmiddel voor spirituele bescherming en genezing. Deze vormen zijn de bouwstenen van alles wat bestaat, dus ook van de mens.
 
Metatron’s kubus bevat als basis 13 cirkels (ook genoemd de Fruit of Life) en wordt gezien als de blauwdruk van het universum. 

Metatron opent de poorten naar bewustzijn en andere dimensies. Ook begeleidt hij hooggevoelige Nieuwetijds kinderen op hun weg. Een bijzondere engel die juist in deze tijd jou kan helpen als je open staat voor spirituele groei.

Hij helpt je je bewustzijn te vergroten, je energiereserves op te laden, innerlijke rust te vinden en energetisch in balans te komen. Het natuurlijk evenwicht in jezelf wordt hersteld en blokkades worden opgeheven.

Deze kubus is vernoemd naar Aartsengel Metatron.

Ohm Blauw Calciet

Ohm

 
Het “Ohm” symbool, dat bekend is uit het hindoeïsme en boeddhisme, vertegenwoordigt de universele trilling van het universum. Het wordt gebruikt in meditatie en wordt beschouwd als een klank die het hele universum doordringt.
 

Ohm is het eerste geluid van de schepping. Het staat voor innerlijke rust en vrede. Het brengt je in balans. Ohm is niet zomaar een geluid of vibratie, het is ook niet zomaar een symbool binnen de heilige geometrie.

Ohm is alles wat we zien, ervaren, voelen en horen. Ohm is het gehele universum. Alles binnen en ook buiten onze waarneming, dat is Ohm. Het is een mysterieuze kosmische energie dat de basis is van alles wat er op onze aarde, én in het universum, aanwezig is.

Spreek of zing je Ohm dan ervaar je de universele trilling.

Lemurië Seed of Life orgonite ketting

Seed of Life

 
De “Seed of Life” is een symbool dat lijkt op de “Flower of Life” en vertegenwoordigt het potentieel van het leven. Het staat symbool voor groei, vruchtbaarheid en creativiteit.
 
Het eerste spirituele symbool binnen de heilige geometrie is Seed of Life. De Seed of Life wordt gevormd uit een relatie van 6 cirkels rond één. In feite passen 6 cirkels altijd exact rond een 7e cirkel van dezelfde grootte. Elke cirkel past als een slot en een sleutel in dit patroon en vormt een dynamisch veld van mogelijke geometrische relaties die de meest fundamentele vormen van de schepping onthullen.

Deze 7 cirkels weerspiegelen onze chakra’s, de kleuren van de regenboog en zelfs toonladders! Het vormt een basis waarop de oneindige, fractale aard van het leven kan worden begrepen.

De Seed of life is een universeel levenssymbool, een symbool van creatie.

Ze staat voor een nieuw begin, je bent namelijk tot zoveel meer in staat dan je denkt. Elke bewustwording, elke creatie ontstaat vanuit een klein zaadje. In je kern aanwezig, dus het is aan jou om dit verder te ontplooien.

Gouden driehoek Sri yantra orgonite hanger

Sri Yantra

 
Het “Sri Yantra” is een complex symbool uit het hindoeïsme dat wordt gebruikt voor meditatie en het bereiken van spirituele verlichting. Het vertegenwoordigt de kosmische balans en harmonie.

De Sri Yantra is opgebouwd uit de heilige geometrie en het gouden ratio (Phi). Ze bevat negen driehoeken, deze hebben verschillende afmetingen en verhoudingen die elkaar overlappen. Het krachtpunt (Bindu) bevindt zich in het midden.

Sri Yantra is een van de meest krachtige Yantra’s in de wereld. Het symboliseert het ontstaan van het universum. Het wordt in vele culturen gezien als het meest heilige symbool. De geometrische opbouw is bijzonder complex en bevat de gouden ratio (Phi). Het is de moeder van alle Yantra’s en een symbool voor manifestatie en overvloed.
Wil je de geheimen van het universum ontcijferen? Mediteer dan met het Sri Yantra symbool. Het geeft je veel inzichten. Sri Yantra wordt ook wel Sri Chakra genoemd. Het bevat zowel vrouwelijke als mannelijke energie.

Aquamarijn Seed of Life Merkaba

Merkaba

 
De “Merkaba” is een symbool dat bestaat uit twee driehoeken die in tegengestelde richtingen wijzen. Het wordt geassocieerd met spirituele bescherming en de activering van hogere bewustzijnsniveaus.

Merkaba, ook wel gespeld als Merkabah, is letterlijk te vertalen naar licht, geest, lichaam. Het Merkaba symbool uit de heilige geometrie, is een vorm gemaakt van 2 elkaar snijdende tetraëders die in tegengestelde richting draaien, waardoor een driedimensionaal energieveld ontstaat. Je kunt deze beweging van licht rond je eigen lichaam activeren met geoefende meditatie- en ademhalingstechnieken.

De merkaba biedt bescherming en transporteert je bewustzijn naar hogere dimensies. De merkaba herinnert ons aan de potentiële kracht die we kunnen uitoefenen als we onze eigen energieën verenigen in het streven naar verbinding en groei.

Orgonite Vortex Zon Violet Flame

Vortex

 
Een “Vortex” is een draaikolkachtig patroon dat energie in zich opneemt en verspreidt. Het wordt vaak gebruikt om negatieve energie te verwijderen en positieve energie te genereren.

De energie komt binnen via onze kruin, vanuit het universum/kosmos, ons lichaam binnen en stroomt door ons heen naar Moeder Aarde, en komt via dezelfde weg weer terug. Via de ruggengraat naar boven naar het kruinchakra en weer terug in het universum. Dit is een continue beweging van Vortex energie. Op deze wijze laadt je continue op met helende, kosmische energie. Het werkt aardend en tegelijkertijd heb je een sterke verbinding met het oneindige universum. De energie van deze Vortex is constant verfrissend en beïnvloedt zichzelf.

Deze Vortex hanger is een krachtige beschermer en werkt positief en verwarmend.
Door het Vortex symbool ontstaat een krachtig energieveld.

orgonite hanger Violet Flame Torus Cosmic Sensor

Torus

 
Een “Torus” is een driedimensionale donutvorm die de continue cyclus van energie en creatie vertegenwoordigt. Het staat symbool voor eenheid en oneindigheid.
De Torus is in 2D is van bovenaf gezien een aaneenschakeling van cirkels. In 3D heeft het een donut vorm. De Torus is een weerspiegeling van de energie van Moeder Aarde, Gaia, alsmede een weerspiegeling van onze eigen energievelden.
 

Een torus bestaat uit een centrale as met aan beide uiteinden een Vortex en een omringend samenhangend energieveld. Energie stroomt in de ene Vortex, door de centrale as, uit de andere Vortex en wikkelt zich vervolgens om zichzelf heen om terug te keren naar de eerste inkomende Vortex.

Orkanen, tornado’s, magnetische velden rond planeten en sterren, en hele sterrenstelsels zelf zijn allemaal toroïdale (torus) energiesystemen. Een interessant symbool binnen de heilige geometrie.

Conclusie:

 
In deze blog hebben we een introductie gegeven tot Heilige Geometrie en enkele van de meest voorkomende symbolen verkend. Elk van deze symbolen heeft diepe spirituele betekenissen en kan worden gebruikt om een diepere verbinding met het universum te creëren. Of je nu geïnteresseerd bent in meditatie, kunst of gewoon nieuwsgierig bent naar de mysteries van het universum, Heilige Geometrie biedt een fascinerende reis van ontdekking.
 
Geniet van onze orgonite hangers met deze symbolen en hun toepassingen in de wereld van Heilige Geometrie.
 
De waardering van www.artisan-gifts.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 283 reviews.