Weegschaal sterrenbeeld Libra

Introductie

Het sterrenbeeld Weegschaal, dat valt tussen 23 september en 22 oktober, is een luchtteken dat wordt geassocieerd met harmonie, balans en esthetiek. Als je een Weegschaal bent of iemand kent die onder dit sterrenbeeld valt, wil je wellicht meer ontdekken over de eigenschappen en kenmerken die dit sterrenbeeld zo bijzonder maken. In dit artikel gaan we dieper in op het sterrenbeeld Weegschaal en verkennen we wat astrologie te zeggen heeft over dit sterrenbeeld.

De Weegschaal in een notendop

Het sterrenbeeld Weegschaal wordt geregeerd door het element lucht en wordt vertegenwoordigd door het symbool van de Weegschaal, vaak afgebeeld als een balans. Mensen geboren onder dit teken staan bekend om hun verfijnde smaak, besluiteloosheid en verlangen naar harmonie.

Het sterrenbeeld Weegschaal behoort tot het element Lucht. Dit element staat symbool voor intellect, communicatie en evenwicht. Weegschalen staan bekend om hun verlangen naar harmonie en rechtvaardigheid. Ze hebben een natuurlijke behoefte aan balans en esthetiek.

Het element Lucht benadrukt de behoefte van de Weegschaal aan communicatie, samenwerking en het vinden van evenwicht. Ze hebben vaak een scherp gevoel voor rechtvaardigheid en een talent voor diplomatie.

Weegschalen gedijen in beroepen waarin hun diplomatieke vaardigheden en esthetische zin van pas komen. Enkele geschikte carrières voor Weegschalen zijn:

  • Juridische sector: Weegschalen kunnen uitblinken als bemiddelaars, advocaten en rechters.
  • Kunst en design: Hun gevoel voor esthetiek maakt hen geschikt voor kunst, mode en interieurontwerp.
  • Human resources: Weegschalen zijn goede HR-professionals vanwege hun vermogen om conflicten op te lossen en relaties te beheren.

In de liefde zijn Weegschalen toegewijd en op zoek naar een diepe connectie. Ze zoeken partners die hun streven naar harmonie en liefde voor esthetiek delen. Hier zijn enkele kenmerken van Weegschalen in romantische relaties:

  • Toegewijd: Weegschalen zijn trouwe partners en zetten zich in voor een langdurige relatie.
  • Romantisch: Ze zijn vaak romantisch en genieten van het creëren van mooie en gedenkwaardige momenten.
  • Compromisbereid: Weegschalen zijn bereid om compromissen te sluiten en problemen op te lossen om de harmonie te behouden.
weegschaal ketting
Celestial Aquamarijn ketting orgonite
Saffier Lapis Lazuli Seed of life
bekijk alle weegschaal sterrenbeeld sieraden

Plaats van de Weegschaal in de dierenriem

Het sterrenbeeld Weegschaal beslaat de periode van 23 september tot 22 oktober. Het volgt direct op de Maagd in de astrologische dierenriem. Dit betekent dat Weegschalen het zevende teken zijn in de astrologische volgorde. De overgang van Maagd naar Weegschaal markeert een verschuiving van energie, waarbij de praktische en analytische aard van de Maagd plaatsmaakt voor de behoefte van de Weegschaal aan harmonie, samenwerking en schoonheid.

Dit is de tijd van het jaar waarin de herfst begint, en Weegschalen voelen vaak een sterke behoefte aan sociale interactie en het creëren van evenwicht in relaties.

Welke planeet hoort bij de Weegschaal

De heersende planeet van het sterrenbeeld Weegschaal is Venus. Venus staat bekend als de planeet van liefde, schoonheid en harmonie. Deze planeet beïnvloedt de esthetische en evenwichtige aard van de Weegschaal. Weegschalen hebben vaak een sterke waardering voor kunst, schoonheid en sociale interactie. Venus draagt bij aan hun behoefte aan harmonie in relaties en hun vermogen om esthetische schoonheid te waarderen.

Het symboliseert de romantische en vreedzame aard van de Weegschaal en speelt een centrale rol bij het vormgeven van hun sociale vaardigheden en hun verlangen naar evenwicht en schoonheid.

nieuwsgierig naar de andere sterrenbeelden? klik hier