Waterman Sterrenbeeld Aquarius
“In de kosmische dans van het universum is de Waterman het stralende licht dat de grenzen van het bekende doorbreekt, gedreven door een nieuwsgierigheid die net zo grenzeloos is als de sterrenhemel zelf.” Artisan Gifts®

Introductie

Het sterrenbeeld Waterman, dat valt tussen 20 januari en 18 februari, is een luchtteken dat wordt geassocieerd met originaliteit, onafhankelijkheid en vooruitstrevendheid. Als je een Waterman bent of iemand kent die onder dit sterrenbeeld valt, wil je wellicht meer ontdekken over de eigenschappen en kenmerken die dit sterrenbeeld zo uniek maken. In dit artikel gaan we dieper in op het sterrenbeeld Waterman en verkennen we wat astrologie te zeggen heeft over deze vernieuwende persoonlijkheden.

De waterman in een notendop

Het sterrenbeeld Waterman wordt geregeerd door het element lucht en wordt vertegenwoordigd door het symbool van de Waterman, vaak afgebeeld als een figuur die water draagt. Mensen geboren onder dit teken staan bekend om hun onafhankelijkheid, originaliteit en vernieuwende geest.

Het sterrenbeeld Waterman behoort tot het element Lucht. Dit element staat symbool voor intellect, communicatie en onafhankelijkheid. Watermannen staan bekend om hun originele en onconventionele benadering van het leven. Ze hebben een natuurlijke drang naar vrijheid en het verkennen van nieuwe ideeën. Het element Lucht benadrukt de behoefte van de Waterman aan intellectuele stimulatie, sociale betrokkenheid en onafhankelijkheid. Ze hebben vaak een progressieve kijk op de wereld.

De Waterman gedijt het beste in beroepen waarin hun originaliteit en vernieuwende geest van pas komen. Enkele geschikte carrières voor Watermannen zijn:

  • Wetenschap en technologie: Ze zijn vaak betrokken bij baanbrekend onderzoek en innovatieve technologische ontwikkelingen.
  • Humanitaire en maatschappelijke organisaties: De Waterman is vaak betrokken bij activisme en sociale rechtvaardigheid.
  • Creatieve beroepen: Ze kunnen uitblinken in creatieve beroepen zoals kunst, muziek en schrijven.

In de liefde zijn Watermannen onafhankelijk en op zoek naar een partner die hun vrijgevochten geest waardeert. Hier zijn enkele kenmerken van Watermannen in romantische relaties:

  • Onafhankelijkheid: Ze hechten veel waarde aan hun onafhankelijkheid en hebben behoefte aan een partner die dat respecteert.
  • Open-minded: Watermannen staan open voor diverse vormen van liefde en relaties.
  • Vernieuwend: Ze zoeken partners die hun verlangen naar vernieuwing delen.

Best matchende sterrenbeelden: Weegschaal en Tweelingen.

Amethist edelsteen
Celestial Aquamarijn ketting orgonite
Sri Yantra Turquoise Lapis
Labradoriet ketting orgonite
bekijk alle waterman sterrenbeeld sieraden

Plaats van de Waterman in de dierenriem

Het sterrenbeeld Waterman beslaat de periode van 20 januari tot 18 februari. Het volgt direct op de Steenbok in de astrologische dierenriem. Dit betekent dat Watermannen het elfde teken zijn in de astrologische volgorde. De overgang van Steenbok naar Waterman markeert een verschuiving van energie, waarbij de serieuze en ambitieuze aard van de Steenbok plaatsmaakt voor de originele, onconventionele en progressieve aard van de Waterman. Dit is de tijd van het jaar waarin de winter in volle gang is, en Watermannen voelen vaak een sterke behoefte aan vernieuwing en sociale betrokkenheid.

Welke planeet hoort bij de Waterman

De heersende planeet van het sterrenbeeld Waterman is Uranus. Uranus staat bekend als de planeet van vernieuwing, revolutie en onafhankelijkheid. Deze planeet beïnvloedt de originele en onconventionele aard van de Waterman. Watermannen hebben vaak een diepe interesse in het verkennen van nieuwe ideeën en het streven naar vernieuwing in de maatschappij. Uranus draagt bij aan hun onafhankelijke geest en hun vermogen om bestaande structuren uit te dagen. Het symboliseert de progressieve en humanitaire aard van de Waterman en speelt een centrale rol bij het vormgeven van hun verlangen naar verandering en vernieuwing.

nieuwsgierig naar de andere sterrenbeelden? klik hier