Vissen Sterrenbeeld Pisces
“Als de dromer van de dierenriem, navigeert de Vissen door het kosmische zee van emoties, waar dromen dansen op golven van verbeelding en de diepten van de ziel rijkdommen onthullen die slechts weinigen durven te verkennen.” Artisan Gifts®

Introductie

Het sterrenbeeld Vissen, dat valt tussen 19 februari en 20 maart, is een waterteken dat wordt geassocieerd met intuïtie, empathie en creativiteit. Als je een Vissen bent of iemand kent die onder dit sterrenbeeld valt, wil je wellicht meer ontdekken over de eigenschappen en kenmerken die dit sterrenbeeld zo bijzonder maken. In deze blog gaan we dieper in op het sterrenbeeld Vissen en verkennen we wat astrologie te zeggen heeft over deze gevoelige en artistieke persoonlijkheden.

Vissen in een notendop

Het sterrenbeeld Vissen wordt geregeerd door het element water en wordt vertegenwoordigd door het symbool van twee vissen die in tegenovergestelde richtingen zwemmen. Mensen geboren onder dit teken staan bekend om hun gevoeligheid, empathie en dromerige aard.

Het sterrenbeeld Vissen behoort tot het element Water. Dit element staat symbool voor emotie, gevoeligheid en intuïtie. Vissen staan bekend om hun diepgaande emotionele aard en hun sterke intuïtie. Ze hebben een natuurlijke neiging tot empathie en compassie. Het element Water benadrukt de behoefte van de Vissen aan diepe emotionele verbindingen, dromerige verbeelding en spirituele groei. Ze voelen zich vaak sterk verbonden met de innerlijke wereld en de gevoelens van anderen.

Vissen gedijen in beroepen waarin hun creativiteit en empathie van pas komen. Enkele geschikte carrières voor Vissen zijn:

  • Kunst en creatieve beroepen: Ze kunnen succesvol zijn als kunstenaars, schrijvers of muzikanten.
  • Therapeuten en counselors: Hun empathische aard maakt hen geschikt voor therapeutische beroepen.
  • Spirituele gidsen: Vissen hebben vaak een spirituele inslag en kunnen anderen begeleiden op hun spirituele reis.

In de liefde zijn Vissen medelevend en op zoek naar een partner die hun emotionele diepgang begrijpt. Hier zijn enkele kenmerken van Vissen in romantische relaties:

  • Romantisch: Ze zijn uiterst romantisch en steken vaak veel moeite in het creëren van magische momenten.
  • Medelevend: Vissen begrijpen de behoeften van hun partner en zijn vaak bereid om te helpen.
  • Droomwereld: Ze zoeken een partner die hun dromerige aard waardeert en ondersteunt.

Best matchende sterrenbeelden: Kreeft, Schorpioen en Steenbok

Amethist edelsteen
Celestial Aquamarijn ketting orgonite
orgonite kopen
Turquoise Celestial orgonite ketting
bekijk alle vissen sterrenbeeld sieraden

Plaats van de Vissen in de dierenriem

Het sterrenbeeld Vissen beslaat de periode van 19 februari tot 20 maart. Het volgt direct op de Waterman in de astrologische dierenriem. Dit betekent dat Vissen het twaalfde en laatste teken zijn in de astrologische volgorde. De overgang van Waterman naar Vissen markeert een verschuiving van energie, waarbij de originele en onafhankelijke aard van de Waterman plaatsmaakt voor de dromerige, gevoelige en spirituele aard van de Vissen. Dit is de tijd van het jaar waarin de winter voorbij is en de lente begint, wat past bij de diepgaande en intuïtieve aard van de Vissen.

Welke planeet hoort bij de Vissen

De heersende planeet van het sterrenbeeld Vissen is Neptunus. Neptunus staat bekend als de planeet van dromen, illusies en spiritualiteit. Deze planeet beïnvloedt de dromerige en spirituele aard van de Vissen. Vissen hebben vaak een diepe verbinding met hun intuïtie en een sterk verlangen naar spirituele groei. Neptunus draagt bij aan hun gevoeligheid en empathie, evenals hun vermogen om zich te verbinden met de onzichtbare wereld van emoties en dromen. Het symboliseert de dromerige en spirituele aard van de Vissen en speelt een centrale rol bij het vormgeven van hun verlangen naar diepgang en verbinding met de kosmische dimensie.

nieuwsgierig naar de andere sterrenbeelden? klik dan hier