Verzorging van je sieraden

Golden Healer Lotus

Verzorging van je edelsteen sieraden

Welkom bij onze gids voor de verzorging van je edelstenen sieraden! Of je nu net een prachtig nieuw sieraad hebt gekocht of al een tijdje geniet van je favoriete stukken, het is belangrijk om te weten hoe je je edelsteen en orgonite sieraden in topconditie kunt houden. Door de juiste zorg en aandacht te geven, zul je vele jaren plezier hebben van je kostbare sieraden. Hier zijn enkele handige tips om je op weg te helpen:

  1. Reiniging: Regelmatige reiniging is essentieel om de schoonheid van je edelstenen te behouden. Voorzichtigheid is echter geboden, omdat niet alle stenen en sieraden dezelfde behandeling vereisen. Over het algemeen kun je milde zeep en lauw water gebruiken om je sieraden voorzichtig schoon te maken. Vermijd agressieve chemicaliën en schurende materialen die de steen kunnen beschadigen. Droog je sieraden zorgvuldig af met een zachte, pluisvrije doek.

  2. Opbergen: Het op de juiste manier opbergen van je edelstenen sieraden kan schade voorkomen. Bewaar ze bij voorkeur apart van andere sieraden om krassen en wrijving te voorkomen. Je kunt ze in individuele zakjes of juwelendoosjes bewaren om contact met andere stukken te vermijden. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht of extreme temperaturen, omdat sommige stenen hierdoor kunnen verbleken of barsten.

  3. Vermijd contact met chemicaliën: Chemische stoffen zoals parfum, haarlak, cosmetica en schoonmaakmiddelen kunnen schadelijk zijn voor edelstenen. Het is raadzaam om je sieraden pas aan te doen nadat je deze producten hebt aangebracht. Verwijder je sieraden ook voordat je gaat schoonmaken, zwemmen of sporten om blootstelling aan agressieve chemicaliën te voorkomen.

  4. Regelmatig onderhoud: Controleer je sieraden regelmatig op eventuele beschadigingen, losse edelstenen of versleten sluitingen. Daarmee voorkom je dat een sieraad losgaat en je het eventueel kwijtraakt.

 Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je je edelstenen sieraden prachtig houden en er nog vele jaren van genieten.

Bekijk hier alle edelsteen sieraden

celestial lketting symbool ketting
edelsteen ketting
orgonite ketting peridoot

Verzorging van je orgonite

De grotere creaties zoals de piramides en oplaadschijven hebben weinig verzorging nodig. Bij vlekjes eventueel schoonmaken met een zacht katoenen doekje. Opladen is niet nodig, ontladen kan wel handig zijn. Plaats je grotere orgonite creatie daarvoor in maanlicht of in het gras of border in je tuin voor een korte tijd. Bewaar, of plaats, je orgonite niet in de buurt van hittebronnen, continue fel zonlicht (kleurpigment kan dan verbleken) of op instabiele oppervlaktes.

De orgonite sieraden kun je onderhouden d.m.v. zachtjes poetsen met een katoenen doekje. Kleine vlekjes eventueel verwijderen met een beetje water en zeep. Orgonite energie is een continue proces van negatieve energie opnemen en positieve energie afgeven. Eigenlijk hoef je daar niets speciaals voor te doen. Maar soms kan een omgeving zo negatief geladen zijn, dan is een extra ontlading en oplading gewenst. Energetisch ontladen doe je door de opgenomen energie af te laten vloeien in bijvoorbeeld aarde (in je tuin). Energetisch opladen doe je door je edelsteen sieraad bijvoorbeeld in maanlicht te plaatsen.

Het gebruikte ecologische hars is bijna net zo hard als glas. Voorkom daarom bij het omdoen van je orgonite sieraad dat het op een harde (onder)grond kan vallen.

Controleer regelmatig of het hangeroogje nog goed aan de hanger is bevestigd. Soms kan het ergens achter blijven haken (bijvoorbeeld aan kleding, jassen).

Orgonite sieraden zijn gevoelig voor chemische stoffen. Draag je sieraad ruim een half uur nadat je hebt gedoucht, ingesmeerd en/of parfum hebt opgespoten. Zo vermijd je dat deze stoffen je sieraad aantasten.

Dit geldt ook voor haarsprays en schoonmaakmiddelen. Het advies is bij schoonmaken sowieso geen sieraden te dragen die mogelijk in contact kunnen komen met het schoonmaakmiddel.

Draag je sieraden niet bij intensieve bewegingen zoals sporten. Ook niet bij douchen, slapen, tuinieren, zwemmen in zwembad of natuurwater en zonnebaden. Hou ze ver van hittebronnen.

Draag je sieraden niet tijdens een medische ingreep of intensieve kuren en/of bestraling. Laat je sieraden niet in aanraking komen met metalen verwerkt in en op je lichaam.

Hou de zuurgraad van je huid in de gaten. Vooral bij orgonite sieraden waar een tensor ring in zit (koper) kan het metaal, en je huid, groen uitslaan als de zuurgraad te hoog is. Is de zuurgraad van je huid te hoog dan kun je het sieraad het beste op kleding dragen en niet op je huid. Artisan Gifts is niet verantwoordelijk voor herstel van deze sieraden, aangezien wij geen invloed hebben op de zuurgraad van iemands huid.

En uiteraard het allerbelangrijkste, geniet van je orgonite sieraden van Artisan Gifts. Een uniek orgonite sieraad om jou er mooi uit te laten zien en de heerlijke energie te laten ervaren.

Bekijk hier alle orgonite sieraden

Smaragd oorbellen orgonite verguld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.artisan-gifts.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 317 reviews.