Stier Sterrenbeeld Taurus
“Als de aarde onder de hemel staat, bloeit de Stier op als een levend kunstwerk. Met vastberadenheid dieper dan wortels en een standvastigheid sterker dan rotsen, draagt de Stier de kracht van rust in beweging, als een kalme storm die de wereld transformeert met onverstoorbare schoonheid.” Artisan Gifts®

Introductie

Het sterrenbeeld Stier, dat valt tussen 20 april en 20 mei, is een teken dat wordt geassocieerd met stabiliteit, vastberadenheid en betrouwbaarheid. Als je een Stier bent of iemand kent die onder dit sterrenbeeld valt, wil je wellicht meer ontdekken over de eigenschappen en kenmerken die dit sterrenbeeld zo bijzonder maken. In dit artikel gaan we dieper in op het sterrenbeeld Stier en verkennen we wat astrologie te zeggen heeft over deze vernieuwende persoonlijkheden.

De Stier in een notendop

Het sterrenbeeld Stier wordt geregeerd door het element aarde en wordt vertegenwoordigd door het symbool van de Stier. Mensen geboren onder dit teken staan bekend om hun nuchtere aard en praktische benadering van het leven.

Het sterrenbeeld Stier behoort tot het element Aarde. Dit element staat symbool voor stabiliteit, betrouwbaarheid en praktisch denken. Stieren staan bekend om hun aardse en solide karakter. Ze zijn praktisch, geduldig en hebben een sterke band met de fysieke wereld.

Het element Aarde benadrukt de behoefte van de Stier aan zekerheid, financiële stabiliteit en een comfortabele levensstijl. Ze voelen zich vaak sterk verbonden met de natuur en hebben een diep respect voor materiële zaken.

Stieren gedijen in beroepen waarin hun praktische en toegewijde aard van pas komt. Enkele geschikte carrières voor Stieren zijn:

  • Financiën: Stieren zijn uitstekende financiële beheerders en kunnen uitblinken in banen zoals boekhouding en financiële planning.
  • Gezondheidszorg: Het geduld en zorgzaamheid van Stieren maken hen geschikt voor de gezondheidszorgsector.
  • Horeca: Stieren kunnen genieten van een carrière in de horeca, waar ze anderen kunnen verwennen met heerlijk eten en comfort.

In de liefde zijn Stieren loyaal en genegenheid. Ze zoeken een partner die hun verlangen naar stabiliteit en comfort deelt. Hier zijn enkele kenmerken van Stieren in romantische relaties:

  • Loyaal: Stieren zijn uiterst loyale partners en hechten veel waarde aan de relatie.
  • Romantisch: Ze hebben een diep romantische kant en houden ervan hun geliefde te verwennen.
  • Stabiel: Stieren bieden een stabiele basis voor hun partner en staan altijd klaar om te helpen.
stier sterrenbeeld taurus
oorhangers smaragd zilver
Saffier Lapis Lazuli Seed of life
bekijk alle stier sterrenbeeld sieraden

Plaats van de Stier in de dierenriem

Het sterrenbeeld Stier beslaat de periode van 20 april tot 20 mei. Het volgt direct op de Ram in de astrologische dierenriem. Dit betekent dat Stieren het tweede teken zijn in de astrologische volgorde.

De overgang van Ram naar Stier markeert een verschuiving van energie, waarbij de pioniersgeest van de Ram plaatsmaakt voor de meer stabiele en praktische aard van de Stier.

Dit is de tijd van het jaar waarin de lente in volle bloei is en de natuur zich volop ontwikkelt, wat past bij de aardse en vruchtbare eigenschappen van de Stier.

Welke planeet hoort bij de Stier

De heersende planeet van het sterrenbeeld Stier is Venus. Venus staat bekend als de planeet van liefde, schoonheid en harmonie. Deze planeet beïnvloedt de sensuele en esthetische aard van de Stier. Stieren hebben vaak een diepe waardering voor kunst, muziek en alles wat mooi is.

Venus draagt bij aan hun liefde voor comfort en luxe, evenals hun behoefte aan harmonieuze en evenwichtige relaties. Het symboliseert de romantische en genotzuchtige kant van de Stier, en Venus speelt een centrale rol bij het vormgeven van hun emotionele en sociale behoeften.

nieuwsgierig naar de andere sterrenbeelden? klik hier