Maagd sterrenbeeld Virgo

maagd sterrenbeeld

Introductie

Het sterrenbeeld Maagd, dat valt tussen 23 augustus en 22 september, is een aarde element teken dat wordt geassocieerd met nauwkeurigheid, praktische aard en toewijding. Als je een Maagd bent of iemand kent die onder dit sterrenbeeld valt, wil je wellicht meer ontdekken over de eigenschappen en kenmerken die dit sterrenbeeld zo bijzonder maken. In dit artikel gaan we dieper in op het sterrenbeeld Maagd en verkennen we wat astrologie te zeggen heeft over deze doelgerichte persoonlijkheden.

De Maagd in een notendop

Het sterrenbeeld Maagd wordt geregeerd door het element aarde en wordt vertegenwoordigd door het symbool van de Maagd, vaak afgebeeld als een jonge vrouw met een bundel tarwe. Mensen geboren onder dit teken staan bekend om hun ordelijkheid, analytisch denken en streven naar perfectie.

Het sterrenbeeld Maagd behoort tot het element Aarde. Dit element staat symbool voor stabiliteit, betrouwbaarheid en praktisch denken. Maagden staan bekend om hun aardse en analytische aard. Ze hebben een natuurlijke neiging tot perfectionisme en aandacht voor detail.

Het element Aarde benadrukt de behoefte van de Maagd aan orde, organisatie en een praktische benadering van het leven. Ze voelen zich vaak sterk verbonden met de materiële wereld.

Maagden gedijen in beroepen waarin hun ordelijkheid en analytische vaardigheden van pas komen. Enkele geschikte carrières voor Maagden zijn:

  • Accountancy: Hun aandacht voor detail en nauwkeurigheid maken hen tot uitstekende accountants en financiële professionals.
  • Gezondheidszorg: Maagden zijn vaak betrokken bij de gezondheidszorg als verpleegkundigen, artsen of therapeuten vanwege hun zorgzame kwaliteiten.
  • Onderwijs: Ze hebben een natuurlijk talent voor lesgeven en kunnen uitblinken als docenten.

In de liefde zijn Maagden toegewijd en betrouwbaar. Ze zoeken partners die hun ordelijkheid en zorgzaamheid waarderen. Hier zijn enkele kenmerken van Maagden in romantische relaties:

  • Toegewijd: Maagden zijn trouwe partners en zetten zich in voor de relatie.
  • Zorgzaam: Ze koesteren en verzorgen hun geliefde, en zijn bereid zichzelf op te offeren.
  • Hulpvaardig: Maagden zijn vaak bereid om te helpen en ondersteunen hun partner in tijden van nood.
maagd virgo
oorbellen amethist zilver
blauw saffier hanger
Orgonite ketting peridoot
bekijk ook onze sieraden met sterrenbeeld symbool

Plaats van de Maagd in de dierenriem

Het sterrenbeeld Maagd beslaat de periode van 23 augustus tot 22 september. Het volgt direct op de Leeuw in de astrologische dierenriem. Dit betekent dat Maagden het zesde teken zijn in de astrologische volgorde.

De overgang van Leeuw naar Maagd markeert een verschuiving van energie, waarbij de zelfverzekerde en expressieve aard van de Leeuw plaatsmaakt voor de praktische, analytische en dienstbare aard van de Maagd.

Dit is de tijd van het jaar waarin de zomer ten einde loopt, en Maagden voelen vaak een sterke behoefte aan organisatie en voorbereiding.

Welke planeet hoort bij de Maagd

De heersende planeet van het sterrenbeeld Maagd is Mercurius. Mercurius staat bekend als de planeet van communicatie, intelligentie en analyse. Deze planeet beïnvloedt de analytische en kritische aard van de Maagd.

Maagden hebben vaak een scherp oog voor detail en zijn zeer bedreven in het analyseren van informatie. Mercurius draagt bij aan hun behoefte aan orde en structuur, evenals hun sterke communicatieve vaardigheden. Het symboliseert de dienstbare en behulpzame aard van de Maagd en speelt een centrale rol bij het vormgeven van hun denkwijze en organisatorische talenten.

nieuwsgierig naar de andere sterrenbeelden? klik hier