Kreeft sterrenbeeld Cancer

kreeft sterrenbeeld

Introductie

Het sterrenbeeld Kreeft, dat valt tussen 21 juni en 22 juli, is een bijzonder teken dat wordt geassocieerd met emotionele diepgang, zorgzaamheid en intuïtie. Als je een Kreeft bent of iemand kent die onder dit sterrenbeeld valt, wil je wellicht meer ontdekken over de eigenschappen en kenmerken die dit sterrenbeeld zo speciaal maken. In dit artikel gaan we dieper in op het sterrenbeeld Kreeft en verkennen we wat astrologie te zeggen heeft over deze gevoelige persoonlijkheden.

De Kreeft in een notendop

Het sterrenbeeld Kreeft wordt geregeerd door het element water en wordt vertegenwoordigd door het symbool van de Kreeft, vaak afgebeeld als een krab. Mensen geboren onder dit teken staan bekend om hun sterke emotionele connecties, intuïtie en zorgzaamheid.

Belangrijke eigenschappen

  • Emotioneel: Kreeften zijn diep emotionele individuen. Ze voelen intens en zijn empathisch ten opzichte van anderen.
  • Zorgzaam: Ze hebben een natuurlijke neiging om voor anderen te zorgen en te beschermen, vooral hun dierbaren.
  • Intuïtief: Kreeften vertrouwen sterk op hun intuïtie en buikgevoel. Ze kunnen de sfeer en emoties in een ruimte aanvoelen.
  • Huiselijk: Ze hechten waarde aan hun thuis en creëren graag een veilige en gezellige omgeving.

Het sterrenbeeld Kreeft behoort tot het element Water. Dit element staat symbool voor emotie, intuïtie en gevoeligheid. Kreeften staan bekend om hun diepgaande emotionele aard en hun sterke intuïtie. Ze hebben een natuurlijke verbinding met hun gevoelens en zijn vaak empathisch jegens anderen.

Het element Water benadrukt de behoefte van de Kreeft aan emotionele diepgang, zorgzaamheid en een sterke connectie met hun intuïtie. Ze voelen zich vaak sterk verbonden met familie en thuis.

Kreeften gedijen in beroepen waarin hun zorgzaamheid en intuïtie van pas komen. Enkele geschikte carrières voor Kreeften zijn:

  • Zorgsector: Kreeften zijn vaak uitstekende verpleegkundigen, therapeuten en verzorgers.
  • Kunst en creatieve beroepen: Hun creatieve talenten kunnen worden benut in kunst, schrijven en design.
  • Horeca: Kreeften genieten van het creëren van gastvrije en huiselijke sferen, wat hen geschikt maakt voor de horeca.

In de liefde zijn Kreeften uitzonderlijk toegewijd en emotioneel betrokken. Ze zoeken partners die hun zorgzaamheid en diepe emotionele verbinding waarderen. Hier zijn enkele kenmerken van Kreeften in romantische relaties:

  • Loyaal: Kreeften zijn zeer loyale partners en zullen er altijd zijn voor hun geliefde, in goede en slechte tijden.
  • Beschermend: Ze koesteren en beschermen hun partner, wat een gevoel van veiligheid en geborgenheid kan bieden.
  • Intuïtief: Kreeften kunnen de behoeften en verlangens van hun partner vaak intuïtief aanvoelen en erop reageren.
Maansteen Calciet Citrien
Rozenkwarts ketting orgonite
oorhangers smaragd zilver
bekijk ook onze sieraden met sterrenbeeld symbool

Plaats van de Kreeft in de dierenriem

Het sterrenbeeld Kreeft beslaat de periode van 21 juni tot 22 juli. Het volgt direct op de Tweelingen in de astrologische dierenriem. Dit betekent dat Kreeften het vierde teken zijn in de astrologische volgorde.

De overgang van Tweelingen naar Kreeft markeert een verschuiving van energie, waarbij de wendbare en communicatieve eigenschappen van de Tweelingen plaatsmaken voor de meer emotionele, zorgzame en huiselijke aard van de Kreeft.

Dit is de tijd van het jaar waarin de zomer begint, en Kreeften voelen vaak een sterke verbinding met hun huis en familie.

Welke planeet hoort bij de Kreeft

De heersende planeet van het sterrenbeeld Kreeft is de Maan. De Maan staat symbool voor emotie, intuïtie en het onderbewuste. Deze planeet beïnvloedt de gevoelige en emotionele aard van de Kreeft. Kreeften hebben vaak sterke intuïtieve vermogens en zijn zeer empathisch jegens anderen.

De Maan draagt bij aan hun behoefte aan emotionele veiligheid en geborgenheid, evenals hun sterke band met hun familie en thuis. Het symboliseert de zorgzame en beschermende aard van de Kreeft en speelt een centrale rol bij het vormgeven van hun emotionele reacties en intuïtieve vermogens.

nieuwsgierig naar de andere sterrenbeelden? klik hier