Gouden driehoek orgonite piramide set

Inleiding

In onze orgonite verwerken we tegenwoordig ook graag koperen spiralen. Deze spiralen zijn ook bekend als SBB coils of Tesla coils. Deze spiralen zorgen er voor dat de orgonite energie richting de ontvanger gaat. Zij stuwen als het ware de energie naar buiten zodat je snel profijt hebt van de orgonite werking. In dit artikel gaan we uitgebreid in op de werking, andere benamingen, spirituele achtergrond en het verschil met een tensor ring.

Wat is de werking van de koperen spiraal

De koperen spiraal speelt een cruciale rol in het harmoniseren en balanceren van energetische velden. Koper, vanwege zijn uitstekende geleidende eigenschappen, wordt vaak gebruikt in energetische therapieën. In de context van orgonite, helpt de koperen spiraal bij het richten en versterken van de energiestroom, waardoor het orgonite stuk effectiever wordt in het neutraliseren van negatieve energie en het omzetten daarvan in positieve energie.

De toegevoegde waarde van een koperen spiraal in een orgonite creatie ligt in het vermogen om de effectiviteit van de orgonite te vergroten. Door de unieke eigenschappen van koper in combinatie met de spiraalvorm, kan de spiraal helpen bij het intensiveren van de energiestroom, het verbeteren van de energetische balans, en het versterken van de intentie die in de orgonite is gezet. Dit maakt de koperen spiraal een onmisbaar onderdeel voor diegenen die orgonite gebruiken voor energetische zuivering, bescherming, healing en spirituele groei.

 

koper spiraal tesla coil

SBB of Tesla Coils

Deze koperen spiralen zijn ook bekend onder de namen SSB coils of Tesla coils. SBB staat voor “Spiraal, Bifilar, Bifilar” spoel. De term “Bifilar” betekent dat de spiraal is gemaakt van draad waarvan de uiteinden in een parallelle spiraalconfiguratie zijn gewikkeld.

De SBB-coil wordt ook wel de Tesla coil genoemd vanwege  de vorm en de associatie met het werk van Nikola Tesla, die met soortgelijke spiraal configuraties experimenteerde.

De spirituele achtergrond van de koperen spiraal

De kunst van Spiraal Energetica, een eeuwenoude sjamanistische methode voor spirituele ontwikkeling, combineert bewustzijnsvergroting en hartafstemming met energieke bewegingen. Dit systeem, ondersteund door de kwantumfysica en de Fibonacci-reeks, benadrukt de efficiëntie van natuurlijke energiepatronen die in spiralen stromen.

Deze vorm is essentieel in de natuur, aanwezig in fenomenen als slakkenhuizen, orkanen en sterrenstelsels, en wordt al sinds het Neolithicum vereerd in rotstekeningen wereldwijd. De spiraal, symbolisch voor creatie, groei en kosmische energie, vertegenwoordigt volgens Carl Jung, de grondlegger van analytische psychologie, een symbool van kosmische kracht. Het is een heilig teken dat de levensreis en verandering symboliseert, een pad dat naar de bron leidt.

Wat is het verschil tussen een koperen spiraal en een tensor ring

Een tensor ring verschilt van de koperen spiraal in zowel ontwerp als functie. Terwijl de koperen spiraal vooral wordt gebruikt voor het geleiden en richten van energie, is de tensor ring meer gericht op het creëren van een harmonisch veld. De tensor ring, gebaseerd op heilige geometrie en specifieke frequenties, genereert een torsieveld dat bijdraagt aan de stabilisatie en zuivering van energie binnen de orgonite. Zowel een tensor ring als een koperen spiraal zijn krachtige aanvullingen op de werking van orgonite.

Al onze koper spiralen worden gemaakt met behulp van de oude el lengtemetingen, namelijk 144 MHZ Cubit, ook wel heilige (sacred) of koninklijke cubit genoemd.