Gouden Driehoek Edelstenen

Amethist, Rozenkwarts en Bergkristal, de Gouden driehoek

Edelstenen zijn een geschenk van Moeder Aarde, Gaia. Edelstenen hebben, net als wij mensen, een bepaalde energetische trilling. Als je intuitief een edelsteen uitzoekt doe je dat op basis van deze trilling.

Daarom is het heel belangrijk om op je gevoel, je intuïtie, af te gaan als je een edelsteen uitzoekt. Meestal is de edelsteen waar je oog het eerste op valt, de juiste al voor je. Zo werkt dat ook met onze orgonite creaties. Maar soms is het lastig omdat je ook graag op werking een edelsteen creatie wilt uitzoeken.

Daarvoor hebben we onderstaande lijst gemaakt. Zodat het je nog eens goed kunt bekijken wat bij je past. Onthoud echter dat je intuïtie echt al een goede raadgever is. Klik op de edelsteen naam en ontdek welke orgonite creaties wij daarmee hebben gemaakt.

Liever je intuïtie volgen, laat dan alle creaties rustig op je inwerken en voel welke bij je past.

Amazoniet

Amazoniet is een zachte en rustige steen. Het bevordert een gezond, emotioneel evenwicht. Het brengt je in balans en zorgt voor harmonie. Het verzacht gevoelens van boosheid. Amazoniet en zorgt voor een optimistisch en positief gevoel.

Amethist

Amethist helpt je om een gezond evenwicht te vinden tussen lichaam en geest. Het maakt je mentaal rustig en helder. Het helpt je ervaringen te verwerken en doorbreekt blokkades.

Met amethist creëer je ontspanning in spannende, stressvolle tijden. . Het zuivert en verheldert onze innerlijke wereld en onze dromen en kalmeert een overactieve geest en helpt zodoende tegen slecht slapen en nachtmerries.

De verbinding wordt gemaakt vanuit de aarde (rood) en de geest (blauw).
Rood en blauw zijn samen paars, dus amethist een steen die ‘boven’ en ‘beneden’ in balans brengt.

Ametrien

Ametrien heeft de verhelderende, zuiverende en kalmerende energie van amethist samen met de zonnige en dynamische energie van citrien. De steen verenigt verstand en intuïtie in zich, maakt creatief en zet aan tot handelen. Ametrien vermindert stress en spanningen (met name in het hoofd) en geeft een gevoel van welzijn en controle. Het beschermt bij astraal reizen en psychische aanvallen en heeft een gunstig effect op meditatie, divinatie en waarzeggerij. Fysiek werkt de steen sterk zuiverend en ontgiftend

Angel Aura kwarts

Vanwege de serene werking wordt Angel Aura kwarts een engelensteen genoemd.

Angel aura heeft diverse mooie eigenschappen, het heeft een connectie met het engelenrijk, het geeft je spirituele inzichten en is een krachtige reiniger van je ziel en lichaam. Het geeft een hoge stimulans bij het mediteren door de hoge trilling,

Het reinigt en stimuleert al je chakra’s. Het bevrijdt negatieve energie uit je aura en voorkomt het energetisch wegzuigen van je energie. De basis van deze kwarts is bergkristal, bewerkt met platina en zilver.

Aqua Aura kwarts

Aqua Aura kwarts is een beschermende en geneeskrachtige steen met een sterke werking op de aura. Deze bijzonder gekleurde edelsteen beschermt tegen negatieve energie, negatieve invloeden en spirituele aanvallen. Aqua aura kwarts activeert het keel chakra en versterkt de communicatie. De kleur ontstaat door goud en kobalt te hechten aan bergkristal.

Angeliet

Deze prachtige steen met haar kalmerende en rustige kleur, brengt je in verbinding met het rijk der engelen, maar wel op een wijze dat je ook geaard blijft. Ze bevordert een gevoel van innerlijke vrede, verbondenheid, empathie en mededogen. Ze brengt je ook op het pad van spirituele rijkdom, creëert een diep en vredig gevoel vol met mededogen voor de mensheid. Ze brengt heelheid te midden van chaos, een gecentreerd rustpunt om van daaruit verder te creëren.

Aquamarijn

Aquamarijn is een blauw/groene variant van beril, de moeder van alle edelstenen.

Aquamarijn is een kalmerende steen. Het maakt je ontspannen en vrolijk. Het helpt je in je flow te komen en in het hier en nu te leven. Het is gekoppeld aan de keelchakra en helpt je bij het uiten van je gevoelens. Het helpt je open te zijn, heft blokkades op. Aquamarijn is een geschikte steen om tijdens meditatie bij je te hebben. Het bevordert spirituele groei en intuïtie.

Aquamarijn is verbonden met de zee, het element water en met dolfijnenenergie. Daarnaast helpt het je bij het opruimen van alles wat je met je meedraagt. Het helpt je loslaten.

Aquamarijn is ook een aurabeschermer, voor hoog sensitieve mensen daarom een aanrader.

Arkansas kristal (een krachtige vorm van bergkristal)

Arkansas Kristal is zeer geschikt voor healing en energetisch werk. Ze heeft een hele hoge trillingsfrequentie. Arkansas Kristal reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat Arkansas Kristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken.
Ze zijn één van de krachtigste bergkristallen ter wereld. De energie is heel zacht, ze zijn verbonden met de onvoorwaardelijke liefde en hoge energie van Lemurië, de Gouden tijd van Atlantis, de Pleïaden en Sirius. 

Arkansas kristal verwerken wij in al onze orgonite creaties.

Aventurijn

Aventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. Het is een krachtige heler en is liefdevol.

De steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit. De steen absorbeert elektromagnetische straling (van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers) en beschermt tegen de invloeden van milieuvervuiling en wateraders. 

Azumar

Azumar helpt je bij het loslaten van ‘negatieve’ gevoelens: boosheid, angst, afgunst, en zet je aan om die te vervangen door sereniteit, enthousiasme en vertrouwen.
Het is een ‘Nieuwe Tijd’-steen: zij leert ons op een zachtere en vriendelijke manier met elkaar om te gaan, en maakt het ons gemakkelijker om ons aan te passen aan de veranderingen die we nu meemaken.
Azumar is een steun bij je persoonlijke bewustzijnsgroei. Zij vergroot je inzicht in jezelf, en met haar hulp kan je ook duidelijk verwoorden wat er in je omgaat, wat je diepste gevoelens zijn.

Barnsteen

Barnsteen werkt reinigend en beschermend. De krachtige maar zachte energie van deze steen brengt balans in het (energie) lichaam en helpt negatieve emoties en emotionele en fysieke pijn verminderen. Het maakt vrolijk, stabiel en weerbaar en geeft zelfvertrouwen. Barnsteen geeft een steuntje in de rug als het even wat minder gaat en kan ook ondersteunend werken bij stress, depressieve en suïcidale gevoelens en andere stemmingsstoornissen. Het zet negatieve energie om in positieve energie en maakt vrolijk.

Bergkristal

Bergkristal geeft zelfvertrouwen en bevordert energie. Het is uitermate geschikt voor healings en energetisch werk. Het versterkt de werking van andere stenen.

Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking.

Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert het concentratie en helder denken.

Blauw saffier

Blauw saffier is een van de meest spirituele edelstenen. Blauw saffier is zuivere liefde, zeer geschikt voor het reinigen van je chakra’s, je aura en werkt zelfs reinigend voor Moeder Aarde, Gaia. Het is een edelsteen van wijsheid en sereniteit. Ze werkt kalmerend en verlicht zorgen en stress. De blauwe saffieren in de sieraden van Artisan Gifts zijn kobaltblauw en licht transparant. Ze hebben daardoor een hoge trillingsfrequentie, welke een healing zuiver en liefdevol in gang zet.

Calciet

Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen.

Calciet is een spirituele steen die verbonden is met je hogere bewustzijn.
Naast de algemene eigenschappen van calciet werkt gele calciet reinigend en vitaliserend. Het herstelt de geestelijke balans en werkt stemmingsverbeterend. Dit heeft een positief effect op angst en neerslachtigheid.

Gele calciet is een transformatiesteen welke vooral inwerkt op je zonnevlecht en sacraal chakra. Het is een krachtige steen die tegelijkertijd warm en zacht voor je is.

Blauw calciet werkt kalmerend en ontspannend. Het beschermt tegen negatieve energie en bevordert de communicatie. Blauwe calciet werkt sterk op je keelchakra en bevordert het spreken vanuit je gevoel en vanuit je hart. Het geeft een zachte healing op blokkades in het keelgebied. Bijvoorbeeld als je je niet goed kunt uiten. Emoties in dit gebied worden ook verzacht.
Ook bevordert blauw calciet de creativiteit.
Verder is blauw calciet een krachtige versterker en reiniger van energie.

Carneool

Carneool is een opwekkende steen die sombere gedachten en gevoelens kan verdrijven. Het is een steen die warmte geeft. Carneool zet aan tot actie en geeft levenskracht. Een energie gevende steen die zijn werk doet op momenten dat je deze kunt gebruiken. Carneool is een goede steen voor mensen die moeite hebben om warmte te delen. Het is daarnaast een goede steen om sombere gedachten en wantrouwen te verdrijven.

De steen maakt vrolijk en opwekkend, vooral de oranje soort. Het versterkt de eigen waarde.
Carneool helpt bij inslapen en doorslapen.

Ook heelt carneool de aura. De aura kan beschadig raken door stress, carneool heeft een helende werking.

Charoiet 

Charoiet helpt weerstanden en obstakels te overwinnen en om goed met veranderingen om te gaan. De steen stimuleert daadkracht, vastberadenheid, spontaniteit en onvoorwaardelijke liefde en vermindert stress en zorgen. Het helpt om los te komen van de negatieve invloeden van anderen. Spiritueel bevordert de steen inzichten, reinigt het aura en zet negatieve energie om in positieve. Charoiet laat een persoon goed in zijn aardse lichaam landen. Het helpt duidelijk maken waarom je hier op aarde bent gekomen en helpt ongezonde verbindingen met de andere kant (de plek waar je bent voor je op aarde komt) verbreken. Het vermindert de gevolgen hiervan zoals een gevoel van heimwee, angst om alleen achter te blijven en onzekerheid. Lichamelijk werkt de steen krampopheffend en kalmerend.

Cherry opaal

Cherry opaal heeft een pure energie, ze reinigt en stimuleert de lagere chakra’s. Ze werkt kalmerend en is een fijne edelsteen bij meditaties. Ze stimuleert creativiteit en passie. Ze werkt aardend en helpt je focus te houden.

Net als citrien maakt cherry opaal je ook vrolijker en helpt je positief in het leven te staan. Ze geeft je innerlijke rust.

Cherry opaal heeft verder de zachte en liefdevolle werking als rozenkwarts maar is daarin net even sterker. Ze heeft een helende werking op emoties Ze opent ook kanalen voor contacten met engelen, maar ook met het universum. Ze kan verloren gegane kennis uit vorige levens herstellen.

Citrien

Citrien is het zonnetje onder de edelstenen. Het maakt je vrolijk, actief en tevreden. Het geeft je zelfvertrouwen, zelfacceptatie en helpt bij faalangst. Het stimuleert je creativiteit. Citrien is een even krachtige als zeldzame steen. De edelsteen kent krachten die enig in hun soort zijn. Zo reinigt de steen zichzelf en heeft het direct contact met de zonne energie. De steen werkt hartverwarmend, gaat depressies tegen door simpelweg zijn drager elke dag vrolijk te stemmen, geeft zelfvertrouwen en maakt vastberaden. De steen trekt voorspoed aan, maakt extravert en creatief maakt en geeft veel positieve energie.

Ze beschermt de aura en reinigt de chakra’s.

Golden Healer (Limonietkwarts)

Golden Healer helpt bij het gronden en sturen van de stroom van je leven naar stabiliteit en troost door krachtige, bewuste manifestatie. Het is een krachtige mentale genezer en helpt om schadelijke gedachten en verminderde helderheid te voorkomen. Het kan worden gebruikt om de intuïtieve nauwkeurigheid te verbeteren en telepathie te verbeteren. Ze herstelt de jeugdigheid en vergemakkelijkt de genezing van het innerlijk kind.

Golden Healer  verhoogt de energetische trilling van de drager tot aan het niveau van goddelijke essentie. De steen is ontzettend krachtig en staat geen moment stil. Het aanwezige ijzer versterkt het bergkristal terwijl de oude energieën van Lemurië een verbinding leggen met ‘al dat is’. Het geeft de steen zijn enorme levenskracht en wijsheid. Deze kwarts variant gaat door multi dimensies, de healingkracht van het heelal, christus bewustzijn en heelt het DNA. Het Meester kristal in woord en daad brengt spirituele overvloed, balans, zuivert de chakra’s en verruimt het bewustzijn. De toevoeging Lemurian geeft aan dat het een extra krachtige Golden Healer betreft die een directe band heeft met de energieën van Lemurië. Ze werden gebruikt in de genezingstempels van Lemurië en dragen daardoor de kennis van Lemurië in zich.

Herkimer diamant

Herkimer diamanten hebben een sterke lichtkracht en zijn krachtige healers. Ze zijn verbonden een hogere spirituele energie. Ze bevorderen creativiteit en geven energie. Door de vorm zijn ze ideaal om energie uit te zenden als te ontvangen. Ze maken je aura helder en schonen je energie. Ze verhogen je energetische trilling.

Ze hebben een hoge vibratie welke de werking van andere edelstenen versterkt.. Herkimer diamanten versterken helderziendheid, telepathie en helpen je contact maken met je intuïtie, engelen, hogere energieën, hogere spirituele domeinen, andere dimensies en vorige levens. Ze kunnen een connectie maken met de ziel van een overleden dierbare. De steen heeft een sterk reinigende werking op de aura maar ook op een fysieke ruimte doordat het de negatieve straling en energie uit een ruimte filtert.

Herkimer Diamant

 • Brengt puur wit licht in de aura en maakt de energie hiervan helder en sterk.
 • Brengt de hersengolven direkt in de “alpha-toestand”, een staat van diepe stilte.
 • Stimuleert de creativiteit.
 • Brengt heldere dromen.
 • Verwijdert stress en spanning uit het lichaam.
 • Geeft nieuwe energie.
 • Opent het voorhoofd- en kruinchakra waardoor helderziende en heldervoelende vermogens toenemen.
 • Helpt tegen slapeloosheid die is ontstaan door negatieve aardstraling, elektromagnetische vervuiling, radioactiviteit

Herkimer diamant verwerken wij in al onze orgonite creaties.

Labradoriet

Labradoriet geeft zelfvertrouwen, beschermt tegen invloeden van buitenaf. Deze steen is een auraheler- en afsluiter. Bijzonder goed voor gevoelige mensen!

De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het versterkt de intuïtie en mediamieke gaven. De steen maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven. Labradoriet stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen. De steen werkt bloeddrukverlagend en kalmerend, reguleert de stofwisseling en heeft een positief effect op verkoudheid, jicht, reuma en de ogen.

Lapis lazuli

Lapis Lazuli is een spirituele steen. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Lapis lazuli helpt je jezelf zijn en je eigen weg bewandelen. De steen bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest. Het heeft een positief effect op vriendschappelijke en liefdesrelaties.

Larimar 

Larimar geeft geestelijke en spirituele kracht. Het helpt je om je leven in eigen hand te nemen en om met veranderingen om te gaan. Het zorgt voor innerlijke rust, helderheid en balans. Larimar bevordert diepe meditatie en helpt contact maken met gidsen en engelen. Larimar is verbonden met de dolfijnenwereld en Atlantis.

Er wordt gezegd dat Larimar zeldzamer is dan diamant en even krachtig.

Ze geeft de vreedzame uitstraling van de Blauwe Straal door. Larimar stimuleert het derde oog, het hartchakra, de kruinchakra en de keelchakra.

Maansteen

Maansteenheeft een sterke connectie met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Maansteen versterkt paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. De steen heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid en helpt om dromen beter te herinneren. Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten en klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan maansteen nuttig zijn. Het balanceert de hormonen.

Morganiet

Morganiet is een roze variant van beril, de moeder van alle edelstenen.

Het heeft een bijzondere en krachtige liefdevolle energie. Deze energie is gekoppeld aan de roze straal, een hele vrouwelijke energie. Deze vrouwelijke energie is weer verbonden met Isis en Maria.

Morganiet staat ook symbool voor onvoorwaardelijke liefde. Het heeft een activerende werking op het hartchakra, het ondersteunt, en bevordert, eigenliefde en liefde voor je naasten. Het stimuleert zelfvertrouwen waardoor een negatief zelfbeeld verdwijnt. Het werkt motiverend en maakt je vrolijk.

Morganiet helpt je oude ballast en pijn af te werpen en je te richten op wat je werkelijk wil. Het trekt liefde aan, onderhoudt liefde en laat je genieten van het leven. Het is een krachtige kristal dat je hart opent voor onvoorwaardelijke liefde en genezing. Het helpt je emotioneel stabiel te blijven bij grote veranderingen en is ondersteunend bij stress.

Mount Shasta Opaal

Mount Shasta opaal heeft een hoge vibratie, hoger dan andere opaalsoorten. Dit komt door de vindplaats, Mount Shasta. Een heilige berg in het noorden van Californië, waar een kleine groep Lemurianen via de berg de aarde zijn in gegaan, voor de ondergang van Lemurië.. Hier heeft de Lemurische beschaving zich gevestigd en herstelt in een stad die men Telos noemt. In deze beschaving leeft men in de 5D dimensie. De verbinding met de aarde en de kosmos zorgt hier voor bijzondere vortexen van energie.

Mount Shasta opaal zuivert en heelt alle chakra’s, brengt healing op alle niveaus.

Peridoot/olivijn

Peridoot helpt je je innerlijk te openen. Het werkt beschermend en versterkend zodat negatieve invloeden geen kans krijgen. Het zorgt voor minder blokkades in het energiesysteem en voor een evenwichtige balans.

Peridoot zorgt bij HSP´rs ervoor dat ze zich beter kunnen afsluiten zodat de aura goed beschermd is. Bij therapeuten is dit daarom ook een goede steen.

Regenboog maansteen

Regenboog Maansteen is een zachte maar ook zeer krachtige beschermsteen. Regenboog Maansteen noemt men ook wel eens Witte Labradoriet omdat het niet alleen de eigenschappen heeft van Maansteen maar ook veel overeenkomsten heeft met Labradoriet.

De Regenboog Maansteen is een bijzondere steen en resoneert met liefde, vrouwelijkheid, intuïtie en de cycli van de maan. Regenboog Maansteen is in zijn trilling zachter en subtieler dan Labradoriet maar toch is zijn werking uitermate krachtig op de juiste momenten. 

Regenboog Maansteen is een steen die je vrouwelijke intuïtie versterkt en je aanzet om op je gevoel te leren vertrouwen. Het is een fijne steen om te gebruiken tijdens meditatie en helpt om diep naar binnen te keren. Regenboog Maansteen zet je ook in je kracht en staat je bij in periodes van transformatie. Het is een steen die je bijstaat in het bewandelen van je levenspad en ook helpt om dit pad te leren zien. Ze geeft precies de juiste energie op het juiste moment en doet dit met een vrouwelijke zachtheid die desondanks niet onderschat moet worden.

Regenboog Maansteen zorgt dat je goed geaard blijft en verzacht emotionele instabiliteit, verdriet en stress. Het is een steen die de aura beschermt tegen negativiteit en de zwakke plekken in de aura herstelt.

Robijn

“Een druppel van het hart van Moeder Aarde” is hoe de robijn in het Oosten prachtig wordt beschreven

De Robijn wordt beschouwd als de steen van liefde, energie, passie, kracht en levenslust. Als geen andere edelsteen ter wereld is Ruby het perfecte symbool voor krachtige gevoelens. Het andere belangrijke element van Ruby naast vuur is bloed, en er wordt gezegd dat Ruby vitale levenskrachten herstelt en energie en kracht vergroot. Robijn staat ook bekend als de steen van moed, en de legende vertelt ons dat iemand die een robijn bezit, door het leven kan lopen zonder bang te hoeven zijn voor kwaad of ongeluk.

Dit zeer bijzondere kristal straalt de pure rode straal uit met een levendigheid die onovertroffen is in het mineralenrijk. Het stimuleert actief het basischakra, waardoor de vitaliteit en chi, de levensenergie, door het fysieke lichaam en in de geest worden verhoogd. Het bevordert een heldere geest, verhoogde concentratie en motivatie, en geeft de drager een gevoel van kracht, een zelfvertrouwen en vastberadenheid.

Robijn initieert de sensuele geneugten van het leven. Het beweegt het bloed en stimuleert het hart, waardoor iemand wordt aangemoedigd om in de fysieke wereld te zijn. Het verhoogt het verlangen en de seksuele energie en kan worden gebruikt om de kundalini te activeren. Robijn is altijd in verband gebracht met liefde, vooral met trouwe, gepassioneerde toewijding en nabijheid. In de oudheid werden robijnen als perfect beschouwd.

Rode Granaat

Granaat geeft je energie en herstelt je chakra’s. Granaat activeert, net als bergkristal, andere edelstenen. Het geeft je zelfvertrouwen en levensenergie.

Het geeft veel inspiratie en stimuleert creativiteit. Bij meditatie is granaat goed in te zetten de onderste chakra’s. Granaat kan blokkades op allerlei gebieden opheffen. Granaat zet je in je kracht.

Granaat heeft wel een attentiepunt, ben je opvliegend, snel boos of driftig? Dan is het aan te bevelen geen granaat bij je te dragen. Dit versterkt namelijk deze eigenschappen.

Rode jaspis

Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waar te maken en ideeën om te zetten in actie. Het maakt daadkrachtig, volhardend en vastberaden. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Rozenkwarts is een zachte, liefdevolle steen. Ook zeer geliefd bij kinderen. 
Met rozenkwarts kom je dichter bij je gevoel. Je kunt daardoor sterker en oprechter in het leven staan.
Ook bevordert het je creativiteit. Het ondersteunt je daarnaast bij depressies en neerslachtig gevoel.
Draag in dat geval rozenkwarts vlakbij je hart.

Saffier

Saffier is een van de meest spirituele edelstenen. Blauw saffier is zuivere liefde, zeer geschikt voor het reinigen van je chakra’s, je aura en werkt zelfs reinigend voor Moeder Aarde, Gaia. Het is een edelsteen van wijsheid, sereniteit. Ze werkt kalmerend en verlicht zorgen en stress. De blauwe saffieren in deze hanger zijn kobaltblauw en licht transparant. Ze hebben daardoor een hoge trillingsfrequentie welke een healing zuiver en liefdevol in gang zet.

Seleniet

Seleniet (engelensteen) heeft een zeer fijne vibratie. Het geeft de hogere chakra’s een intense energie. Eén van de weinige stenen die dat kunnen. Het is een waardevolle aurareiniger en geeft inzicht.
Ze brengt veel heling, liefde en transformatie.
Het versterkt je intuïtie en helpt je in het contact met de engelen. Het is ook een prettige, kalme ondersteuning bij meditatie. Seleniet ontstresst, is kalmerend en maakt je vrolijk. Het neemt emotionele disbalans op waardoor je je beter voelt.

Seleniet verwerken wij in al onze orgonite creaties.

Shungite / Elite shungite

Shungite is de meest krachtige en beschermende steen.

 • Het zuivert water, lucht en de ruimte om je heen.
 • Het beschermt tegen elektromagnetische straling.
 • Het versterkt daarnaast het immuunsysteem.
 • Het werkt op het emotionele, mentale en spirituele lichaam en het werkt op het immuunsysteem.
 • Shungite neutraliseert ruimtes met elektromagnetische straling.
 • Het balanceert de aura en is rustgevend bij stress en depressies.
 • Shungite werkt enorm energetisch reinigend.
 • Daarnaast gedraagt het zich als supergeleider voor elektrische stroom en biedt optimale bescherming tegen elektromagnetische straling.

Lees hier meer over shungite en elite shungite.

Smaragd

Smaragd is verbonden met Aartsengel Rafaël en de smaragdgroene straal van genezing. Smaragd is een steen voor inspiratie en eindeloos geduld. De steen voor onvoorwaardelijke liefde en vriendschap.
Smaragd opent je hartchakra en laat je ten volle van het leven genieten.

Ze is een echte healer, zowel spiritueel als lichamelijk.

Smaragd maakt je helder en boort je innerlijke wijsheid aan. Het bevordert geestelijke groei en laat je als het ware ontwaken. Smaragd brengt harmonie in jezelf en in de interactie met je omgeving.
Smaragd werkt je hartchakra en laat je compassie voelen. Haar energie is intens.

Toermalijn

Toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend. Het is een zeer geschikte steen om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. De steen doet dit op verschillende manieren: het werkt als een soort van schild, helpt negatieve energie afvoeren en zet negatieve energie om in positieve energie. Hierdoor worden de aura energiebanen gereinigd en in balans gebracht. Toermalijn helpt je hierdoor in je kracht staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aannemen. Toermalijn heeft niet alleen een positieve werking op mensen en dieren maar ook op planten en bomen. De steen zorgt voor natuurlijke bescherming en stimuleert groei en bloei. 

Zwarte toermalijn heeft de sterkst aardende en beschermende werking van alle toermalijnsoorten en beschermt tegen alle vormen van negatieve energie zoals elektromagnetische straling van mobiele telefoons, laptops, computers en andere apparaten en andere omgevingsinvloeden, tegen zwarte magie, voodoo en vervloekingen en tegen negatieve gedachten en zorgen.

Turquoise

Turquoise brengt evenwicht, werkt kalmerend en zorgt voor innerlijke rust. Daarnaast werkt ze vitaliserend en geeft ze inzicht. Ze bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en liefde. Turquoise beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans.

Turquoise werd door de Indianen beschouwd als de hemel. Zij geloofden dat turquoise iemand mooier en gezonder maakte, doordat turqouise zorgt voor een verbinding met de elementen water en lucht. In China werd turqouise gebruikt voor bescherming en voor het aantrekken van geluk en voorspoed.

Tijgeroog

Tijgeroog is een beschermende steen. Het is een uitermate effectieve bescherming bij negativiteit van anderen. Bij persoonlijke aanvallen zoals jaloezie, roddelen, zwarte magie kan tijgeroog ervoor zorgen dat de aanvallen niet als schadelijk worden ervaren. Het zelfvertrouwen en eigen kracht worden zodanig versterkt dat negativiteit en persoonlijke aanvallen bij de ander blijven en minder tot geen impact hebben.

Daarnaast geeft tijgeroog zelfvertrouwen en wilskracht. Het vermindert angstgedachten.

Zonnesteen 

Zonnesteen, het mineraal draagt de naam niet voor niets. De edelsteen laat zijn drager de zonnige kant zien. Het werkt stemmingsverbeterend en stimuleert pure vreugde, optimisme, eigenwaarde, daadkrachtig optreden, zelfvertrouwen, een positieve instelling en een goed humeur. 

Mannelijke energie is duidelijk voelbaar bij deze edelsteen.. Het is leuk om te weten dat het mineraal familie is van de Maansteen (vrouwelijke energie) samen zijn ze dus duidelijk Yin en Yang. Waar de Maansteen spiritualiteit en lucide dromen voorstaat is zonnesteen een aardende steen, een die het leven hier op aarde tracht te verbeteren door genezing van de fysiek en een goed humeur en positieve levensinstelling.

Zonnesteen brengt warmte, vreugde, openheid en welwillendheid en de herstellende kracht van de zon in je dagelijkse leven. Hij geeft geluk, voorspoed, persoonlijke macht, vrijheid en verruimd bewustzijn en het vermogen om anderen met zegeningen te overladen.