“Laat de energie stromen, laat de chakra’s helen. In de dans van balans vinden we de harmonie van het zelf.” Artisan Gifts®

chakra healing

 

Chakra healing

Introductie

Chakra’s, energiecentra in het menselijk lichaam, zijn al eeuwenlang een essentieel onderdeel van Oosterse filosofieën en spirituele praktijken. Deze energiecentra zijn gerelateerd aan Chi, Prana, ook wel bekend als levenskracht. Een blokkade in je energieveld kan er voor zorgen dat de chakra’s minder werken en je levenskracht verminderd.

Het toepassen van chakra healing biedt een krachtige en effectieve manier om de energiebalans te herstellen. Een goede verbinding tussen je chakra’s laat namelijk de energie weer stromen. Het zorgt voor ontspanning en activeert het zelfhelend vermogen van je lichaam.

chakra healing

Handgemaakte orgonite Chakrastenen voor het balanceren van je energiecentra

In eerste instantie ontworpen voor therapiewerk, hebben we deze cirkelvormige orgonite kristallen gemaakt om mensen een instrument te geven waarmee ze de overeenkomstige chakra’s kunnen activeren. Ook kan men hiermee energetische blokkades oplossen. Elke steen, in zijn unieke kleur, draagt ​​bij aan de vibratie van het bijpassende chakra.

Maar niet alleen therapeuten kunnen deze set gebruiken in hun praktijk. Ook jij kunt deze set toepassen voor persoonlijke healing, in je eigen vertrouwende leefomgeving.

Voor de balancerende werking bevat elke chakra orgonite een hoofd edelsteen en twee speciale edelstenen te weten herkimer diamant en seleniet. De hoofd edelsteen is speciaal aangepast aan het betreffende chakra. Deze edelsteencombinaties werken samen om evenwicht binnen het chakrasysteem te bereiken. Plaats de Chakrasteen eenvoudigweg op de betreffende plaats op het lichaam en ervaar de helende energie.

Deze set is een prachtig hulpmiddel voor therapeuten, reiki healers en homeopaten. Elke chakra steen heeft een positief effect op het energieveld en versterkt het betreffende chakra. De Chakra Set is tevens een ideale aanvulling voor wie geen sieraden draagt, maar zich toch beschermd en versterkt wil voelen door de kracht van orgonite. Draag daarvoor gewoon de betreffende chakra steen bij je in een broekzak, vestzak, jaszak of in je tas.

De voordelen van een orgonite chakra set t.o.v een edelsteen chakra set

Voor het behandelen van chakra’s worden meestal edelstenen ingezet. Elke chakra heeft een, of meerdere, edelstenen die toegepast kunnen worden.

Het inzetten van chakra ondersteunende orgonite is minder bekend. Toch heeft de laatste zoveel meer voordelen. Orgonite energie heeft een veel krachtiger werking dan een enkele edelsteen. Orgonite objecten zijn gemaakt van edelstenen en gecombineerd met edelmetalen in een harssoort.

Door het krimpen van de hars tijdens het uitharden, ontstaat er druk op de edelstenen waardoor de werking krachtiger en intenser wordt (Piezo effect). Door het toepassen van edelmetalen ontstaat er een optimale energiestroom die continue doorgaat. Daarnaast verwerken wij in onze orgonite onze eigen Artisan Gaia Healing elixer. Deze geeft nog een extra boost aan de orgonite energie.

Dat zorgt er voor dat de orgonite chakra oplegstenen vele malen sterker werken dan gewone edelstenen. Vooral in deze tijd waarin zoveel gebeurt, en mensen zoveel te verwerken krijgen is een krachtigere healing sterk aan te bevelen.

plaats chakras

Hoe gebruik je de orgonite Chakra Healing set?

Door bewust met een chakra orgonite set te werken, kun je een diepgaande helende ervaring creëren voor jezelf of je cliënt. Je herstelt niet allen de energetische balans, maar bevordert ook een gevoel van welzijn.

Persoonlijke healing:

De chakra healing set kun je thuis voor jezelf en/of je geliefden gebruiken. Met alle informatie in dit artikel kun je de set toepassen of laten toepassen. Nog niet eerder was het zo gemakkelijk om een chakra healing zelf in gang te zeten.

Tip: gebruik je deze set voor je kinderen, gebruik dan de kleinere set van 30 mm doorsnee. En laat kinderen onder de vier jaar niet alleen met deze chakra stenen.

Professionele healing:

Onze chakra sets zijn goed te integreren in je praktijk. Je cliënten kunnen er veel baat bij hebben. Ook in massage praktijken zijn deze sets goed in te zetten. Plaats ze daarvoor onder de behandeltafel of in lijn met de chakra’s naast de behandeltafel.

Heb je een coaching praktijk, bekijk dan welke chakra aandacht nodig heeft en laat je cliënt de betreffende chakra dome vasthouden of plaats deze vlakbij.

Het kiezen van de juiste chakra dome:

Selecteer een chakra orgonite die overeenkomt met de specifieke chakra’s die je wilt balanceren. Je kunt meerdere chakra’s tegelijk behandelen. Je kunt er ook voor kiezen alle chakra’s tegelijk te behandelen. Voel goed of dit passend is en niet te intens. Is de ervaring te intens, bouw het dan op en begin eerst met de chakra’s die het meeste ondersteuning nodig hebben.

Zorg voor een rustige en behaaglijke ruimte zodat je geheel ontspannen kunt starten met de chakra healing. Zorg dat je zacht ligt, eventueel onder een dekentje als je snel afkoelt.

Plaatsing op het lichaam:

Leg de orgonite op het corresponderende chakrapunt op het lichaam. Je kunt er ook voor kiezen de chakra orgonites naast je lichaam te plaatsen, te hoogte van elk chakrapunt. Lees bij elke chakra waar dit punt is.

Zodra je deze op (of naast je lichaam) hebt geplaatst, breng je je aandacht naar het te behandelen chakra. Ontspan je en focus op de betreffende chakra. Door er op te focussen kan de chakra energie in gang worden gezet. Spreek in gedachten je intentie uit. Dit kan heel eenvoudig zijn door aan te geven dat je healing en ondersteuning zoekt voor (noem dan de betreffende chakra).

Doe dit minimaal 10 minuten zodat je chakra’s de tijd krijgen de healing te ontvangen en te verwerken. Leg de chakra stenen aan de kant en blijf nog even rustig liggen en geniet van de fijne energie die gaat stromen.

Gebruik bij meditatie:

chakra meditatieBij meditatie zijn verschillende toepassingen mogelijk. Je kunt de betreffende chakra behandelen door de passende chakra dome in je handen te houden of op je schoot te leggen. Je kunt er ook voor kiezen meerdere chakra’s in je meditatie op te nemen. Neem deze dan in je handen of leg ze op je schoot of voor je. Hou daarbij wel de volgorde van de chakra’s in.

Wil je een complete chakra healing in je meditatie opnemen, leg ze dan in de juiste volgorde voor je, of om je heen. De chakra die de meeste aandacht nodig heeft, kun je desgewenst in je handen houden. Een fijne manier om de chakra dome vast te houden is in je handpalm met de palm van je andere hand er over heen. Ben je gevoelig voor energie, dan kun je dit snel voelen in je handen.

Intentie instellen: Focus je op de specifieke intentie voor elke chakra. Visualiseer het herstel van evenwicht en de vrije stroom van energie door elk energiecentrum. Breng jezelf in een diepe ontspanning zodat de energiestroom goed op gang kan komen. Heb je moeite met ontspannen, probeer dan eens 7x diep in en uit te ademen. Is het mooi weer en heb je een tuin? Ga dan een tijdje in het gras staan. Tijdens het aarden vloeien de spanningen weg. Start dan de chakra meditatie.

Hoe vaak kun je de chakra healing toepassen

Je kunt de healing dagelijks doen. Zeker als je een chakra per keer behandelt. Orgonite energie werkt vele malen sterker dan edelsteen energie. Alle chakra’s dagelijks behandelen kan daarom te intens worden (er komt namelijk veel los). De complete chakra healing raden wij aan ca 2 á 3 keer per week te doen. Voel je dat je energie weer goed stroomt en sta je rustiger en kalmer in het leven? Plan dan 2x per maand een onderhoudssessie.

Integreer het gebruik van de chakra orgonite set in je dagelijkse/ wekelijkse routine voor het optimaliseren van je energiestroom, zodat blokkades makkelijk verminderen of zelfs verdwijnen. Luister naar je lichaam en pas de duur van het gebruik aan op basis van je eigen behoeften.

Bewaren van de Chakra healing set

chakra at home
Als de chakra set niet in gebruik is dan adviseren wij het zichtbaar te plaatsen in je woonkamer, slaapkamer of praktijk. Daar waar het voor jou goed voelt. Omdat het een orgonite set is, is de werking continue. Door het in het zicht te houden creëer je een optimale positieve energie.

Handige tip: neem van de kleinere chakra set en chakra schijf mee als je op pad bent. Dan kun je onderweg ook genieten van de helende energie van elk individueel schijfje. Neem bijvoorbeeld het citrien Zonnevlecht schijfje mee als je je wat neerslachtig voelt. Of gebruik het lichtblauwe Keel chakra schijfje als je veel moet praten, bijvoorbeeld in een vergadering of bij een presentatie.

 

 

Meteen naar de chakrasets

healing chakraDe Chakra’s

Voor de chakra healing gaan wij uit van de 7 basis chakra’s plus de Zielester chakra (Kosmische chakra) en de Aardester chakra (Aarde chakra).

Volgens nieuwe inzichten zijn er veel meer chakra’s. Het behandelen van de 7 basis chakra’s is echter voldoende om je energieveld en lichtlichaam te optimaliseren. Als extra ondersteuning kun je de chakra domes Zielester chakra en Aarde ster chakra inzetten.

Kruinchakra (Sahasrara)

Dit chakra staat voor inspiratie en verbinding met je goddelijke bewustzijn

 • Kleur: Paars
 • Edelsteen: Amethist
 • Locatie: Bovenkant van het hoofd
 • Gebruik: Plaats de orgonite op je kruin, of net boven je hoofd, om spirituele verbinding en bewustzijn te verdiepen.

Voorhoofdchakra (Ajna)

Dit chakra staat voor intuïtie en helder kunnen waarnemen.

 • Kleur: Indigoblauw
 • Edelsteen: Lapis Lazuli
 • Locatie: Tussen de wenkbrauwen, het derde oog
 • Gebruik: Plaats de orgonite op het midden van je voorhoofd.

Keelchakra (Vishuddha)

Dit chakra staat voor communicatie en expressie.

 • Kleur: Lichtblauw/turquoise
 • Edelsteen: Aquamarijn
 • Locatie: Keelgebied
 • Gebruik: Leg de orgonite in het kuiltje onderaan je keel.

chakra domesHartchakra (Anahata)

Dit chakra staat voor onvoorwaardelijke liefde.

 • Kleur: groen of roze
 • Edelsteen: Groene aventurijn of rozenkwarts
 • Locatie: Midden van de borst
 • Gebruik: Plaats de orgonite midden op je borstbeen.

Zonnevlechtchakra (Manipura)

Dit chakra staat voor wilskracht en zelfwaardering.

 • Kleur: Geel
 • Edelsteen: Citrien
 • Locatie: Bovenbuik, net boven de navel
 • Gebruik: Leg de orgonite op de bovenbuik (in de buurt van je maagkuiltje) 

Sacraalchakra (Svadhisthana)

Dit chakra staat voor creativiteit en sensualiteit.

 • Kleur: Oranje
 • Edelsteen: Oranje carneool
 • Locatie: Onderbuik, net onder de navel
 • Gebruik: Plaats de orgonite op de onderbuik (handbreed onder de navel) om je sacraak chakra te activeren. 

Wortelchakra (Muladhara)

Dit chakra staat voor stabiliteit, veiligheid en verbinding met de aarde.

 • Kleur: Rood
 • Edelsteen: Rode granaat
 • Locatie: Basis van de wervelkolom
 • Gebruik: Plaats de orgonite op de onderrug, of onder je kruis, om de basischakra te activeren. 

De Zielester en Aardester chakra’s:

Zielester chakra (Vyapini)

Dit chakra staat voor contact met je hogere zelf en je goddelijke bewustzijn.

 • Edelsteen: bergkristal, diamant
 • Kleur: Wit, Goud
 • Locatie: ca 20 cm boven je hoofd
 • Gebruik: Plaats de orgonite ca 20 cm boven je hoofd om verbinding met je goddelijke bewustzijn te activeren.

Aardester chakra (Vasundhara)

 • Edelsteen: Rutielkwarts, toermalijn.
 • Locatie: ca 30 cm onder je voeten.
 • Kleur: diepbruin tot zwart met rode tonen.
 • Gebruik: Plaats de orgonite ca 30 cm onder je voeten. Dit chakra brengt je in diepere verbinding met de aarde, Gaia.